brownies s lanýžovou polevou
 
DOBA PŘÍPRAVY
DOBA VAŘENÍ
CELKEM
 
SUROVINY
na brownies:
  • 140 g másla, rozpuštěného
  • 200 g krupicového cukru
  • 60 g hnědého třtinového cukru
  • 90 g kakaa na pečení
  • ½ ČL vanilkového extraktu
  • 2 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 PL kukuřičného sirupu
  • 85 g hladké mouky
  • 1 PL kukuřičného škrobu
  • ¼ ČL soli
na polevu:
  • 120 ml smetany ke šlehání, 31 %
  • 250 g mléčné nebo hořké čokolády, nasekané
POSTUP
  1. TTroubu předehřejeme na 175°C a hluboký plech na pečení velikosti 20x20 cm vyložíme pečícím papírem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval.
  2. Ve větší míse promícháme rozpuštěné máslo a oba cukry. Přidáme kakao a dobře promícháme.
  3. Pak vmícháme vanilkový extrakt, vejce, žloutek a kukuřičný sirup - pozor, směs musí být.maximálně vlažná, aby se vejce neuvařily.
  4. Vyšleháme metlou, až se. suroviny dobře spojí.
  5. Vmícháme mouku, škrob a sůl a dobře promícháme - pozor, opatrně, ale dobře - stačí promíchat stěrkou. Pokud bychom těsto moc ušlehali, bylo by buchtové.
  6. Těsto nalijeme do připravené plechu a pečeme v předehřáté troubě 25 minut.
  7. Necháme při pokojové teplotě zcela vychladnout.
poleva:
  1. Smetanu přivedeme k varu - v mikrovlnné troubě nebo v hrnci na plotně, a poté přelijeme přes nakrájenou čokoládu. Necháme 1-2 minuty odstát a potom dobře vyšleháme vidličkou dohladka. Necháme lehce vychladnout a potom nalijeme na vychladlé brownies.
  2. Nakonec vychladíme v lednici, min. 1 až 2 hodiny.
  3. Krájíme ostrým nožem, který si mezi řezy vždy očistíme.
Recipe by User's Blog! at https://www.chute-sveta.cz/2019/02/15/brownies-s-lanyzovou-polevou/