200g Nutelly (nebo jiné čoko-lískooříškové pomazánky)
240 ml espressa (dělala jsem bez kofeinu)
120 g bílého plnotučného jogurtu
2 vejce
1 ČL vanilkového extraktu
220 g krupicového cukru
275 g hladké mouky
¾ ČL prášku do pečiva
¼ ČL jedlé sody
¾ ČL soli
POSTUP
Troubu předehřejeme na 180 °C a bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Do středně velké mísy dáme nakrájené máslo, kakao a Nutellu. Přidáme espresso a promícháme metlou dohladka a máslo se rozpustí.
Přidáme jogurt, vejce, vanilku a dobře metlou promícháme.
Ve velké míse smícháme cukr, mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl a dobře promícháme. Do suchých surovin přidáme čokoládovou směs a dobře, ale přitom opatrně promícháme stěrkou.
Necháme 5 minut odstát a potom ho znovu velmi lehce promícháme, jen abychom se uvolnily bubliny.
Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě 50-60 minut.
Vyzkoušíme, že špejle zapíchnuté do středu bábovky je po vytažení suchá.
Necháme zcela vychladnout při pokojové teplotě.
Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Recipe by User's Blog! at https://www.chute-sveta.cz/2019/05/09/cokoladova-babovka-s-nutellou/