½ hrnku suchých černých fazolí - přes noc je namočíme a druhý den uvaříme do měkka
1 červená paprika, nakrájená nadrobno
1 hrnek mražené kukuřice
½ hrnku nasekaného koriandru
1 PL limetkové šťávy, čerstvě vymačkané
1 zelená cibulka, nakrájená nadrobno
1 ČL mletého chilli
½ ČL kumínu
¼ ČL granulovaného česneku
¼ ČL mleté sladké papriky
sůl a pepř podle chuti
cca 20 - 25 ks ks kukuřičných tortil, velikost 15 cm (je možné použít i pšeničné)
200 g strouhaného čedaru
k podávání:
guacamole
salsa
pico de gallo
strouhaný sýr
kysaná smetana
POSTUP
Troubu předehřejeme na 200 °C a pečící plech vyložíme pečícím papírem a lehce potřeme olejem (nebo postříkáme olejem ve spreji).
Ve míse smícháme fazole, papriku, kukuřici, koriandr, cibuli, limetkovou šťávu, chilli, kumín, granulovaný česnek, mletou papriku a osolíme a opepříme.
Směs rovnoměrně rozložíme na připravené tortily a navrch dáme cca 1 lžíci sýru. Pevně srolujeme a položíme srolovanými okraji dolů na plech.
Opět tortily velmi lehce potřeme olejem, nejlépe nastříkáme olejem ve spreji.
Pečeme do zlatohněda, cca 20 minut.
Ihned podáváme.
Tip: Pokud jsou kukuřičné tortily moc křehké a mohly by se při rolování rozpadat, je dobré je před rolováním ohřát. Mezi dva ubrousky, které lehce namočíme, dáme tortilu. Takto postupujeme s dalšími tortilami. Potom je ohřejeme v mikrovlnce cca 30-60 s (podle množství).
Recipe by User's Blog! at https://www.chute-sveta.cz/2019/05/24/taquitos-s-cernymi-fazolemi-a-syrem/