špenátový salát s avokádem a jahodami
 
DOBA PŘÍPRAVY
DOBA VAŘENÍ
CELKEM
 
SUROVINY
salát:
  • 3 až 4 hrsti čerstvého špenátu
  • 6 - 8 jahod (podle chuti)
  • ½ avokáda, nakrájeného na kousky
  • 50 g gorgonzoly nebo jiného sýru s modrou plýsní, nakrájeného na malé kousky
  • 1 až 2 PL mandlí nakrájených na plátky
  • ¼ červené cibule, nakrájené na slabé proužky
dresink:
  • ¼ hrnku extra panenského olivového oleje
  • 1½ PL jablečného octa
  • 1 PL medu
  • ½ PL máku
  • ½ ČL hořčice (volitelné)
  • sůl a pepř podle chuti
POSTUP
  1. Ve větší míse smícháme všechny suroviny na salát.
  2. Suroviny na dresink smícháme v menší misce a přelijeme přes salát, promícháme a podáváme.
Recipe by Chutě světa at http://www.chute-sveta.cz/spenatovy-salat-s-avokadem-a-jahodami/