bulgur s cizrnou
 
DOBA PŘÍPRAVY
DOBA VAŘENÍ
CELKEM
 
SUROVINY
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 červená cibile, nakrájená na drobno
  • 1 červená paprika, nakrájená na menší kousky
  • 3 stroužky česneku, utřeného
  • 2 ČL kumínu, římského kmínu
  • 1 PL rajčatového protlaku
  • 1.5 hrnku hrubého bulguru
  • 1 konzerva (á 400 g) nakrájených rajčat
  • 1 hrnek zeleninového vývaru
  • 1 konzerva (400 g) cizrny
  • 1½ ČL soli
  • ⅓ ČL čerstvě mletého černého pepře
  • 2 PL čerstvé nasekané petrželky
  • 1 PL čerstvé nasekané máty - podle chuti, nemusí být
POSTUP
  1. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a papriku a za občasného míchání smažíme cca 10 minut.
  2. Přidáme česnek, kumín a protlak a smažíme asi 1 - 2 minuty, pak přidáme bulgur a za stálého míchání smažíme 1 minutu.
  3. Potom přidáme konzervu rajčat, vývar, cizrnu, sůl a pepř, zvýšime teplotu a přivedeme k varu. Zakryjeme pokličkou, teplotu snížíme na nízký stupeň, a vaříme 15 - 20 minut, pak bez pokličky dalších minut 5 - 10 minut.
  4. Přidáme nasekanou petrželku (a mátu), promícháme a podáváme.
  5. Můžeme podávat jen tak nebo třeba se lžící kysané smetany.
Recipe by User's Blog! at https://www.chute-sveta.cz/2017/07/28/bulgur-s-cizrnou-pilaf/