švestkové knedlíky z tvarohového těsta
 
DOBA PŘÍPRAVY
DOBA VAŘENÍ
CELKEM
 
SUROVINY
  • 2 kostky měkkého tvarohu á 250 g, ne tvaroh ve vaničce
  • 500 g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • 1 PL (15 g) másla, pokojové teploty
  • špetka soli
  • cca 20 - 30 švestek, vypeckovaných
POSTUP
  1. Změklé máslo a vejce ušleháme metlou až se spojí, přidáme tvaroh, sůl a znovu prošleháme.
  2. Postupně přidáváme mouku a zpracujeme do hladkého těsta (rukama na válu).
  3. Z těsta vypracujeme váleček, ze které krájíme plátky, do kterých balíme švestky.
  4. Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vody dokud nevyplavou na hladinu, cca 10 minut. Vyndáme cedníkem a necháme odkapatt, zároveň propícháme vidličkou nebo špejlí.
  5. Podáváme se smetanou, cukrem, máslem; ale i mákem nebo skořicí.
Recipe by Chutě světa at http://www.chute-sveta.cz/svestkove-knedliky-z-tvarohoveho-testa/