dýňová bábovka ze špaldové mouky
 
DOBA PŘÍPRAVY
DOBA VAŘENÍ
CELKEM
 
SUROVINY
  • 115 g másla, změklého
  • 100 g hnědého třtinového cukru
  • 50 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 80 ml mléka
  • ½ ČL vanilkového extraktu
  • 250 g dýňového pyré
  • 250 g špaldové mouky
  • ½ ČL soli
  • 2½ ČL prášku do pečiva
  • 2½ ČL směsi dýňového koření
  • *Pokud nemáte směs dýňového koření, poměr skořice, zázvoru, muškátového oříšku a hřebíčku najdete v textu.
POSTUP
  1. Troubu předehřejeme na 175 °C a bábovkou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  2. V míse kuchyňského robotu utřeme cukry s máslem, přidáme vejce, jedno po druhém, prošleháme, mléko, vanilkový extrakt, dýňové pyré a pořádně prošleháme, aby se všechny suroviny spojily.
  3. V jiné míse smícháme všechny suché suroviny, tedy mouku, koření, sůl, prášek do pečiva. Důkladně promícháme.
  4. Suché suroviny opatrně vmícháme do mokrých, opatrně, ale důkladně promícháme, až se všechny suroviny spojí.
  5. Těsto nalijeme do připrvené formy a dáme péct.
  6. Pečeme cca 45 minut nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed těsta není po vytažení suchá.
Recipe by Chutě světa at http://www.chute-sveta.cz/dynova-babovka-ze-spaldove-mouky/