dýňové vafle kynuté přes noc
- 350 ml mléka, vlažného
- ½ kostky droždí, cca 20 g
- 250 g dýňového pyré
- 120 g másla, rozpuštěného
- 2 vejce
- 320 g špaldové mouky
- 1 ČL mleté skořice
- 2 ČL dýňového koření
- 5 PL krupicové cukru
- ½ ČL soli
- Ve velké míse smícháme vlažné mléko, 1 PL cukru a droždí, dobře promícháme a necháme vzejít kvásek, cca 10 minut.
- Vejce rozšleháme v jiné míse, přidáme pyré, zbytek cukru, a skořici s kořením, sůl, dobře promícháme. Tuto směs vmícháme do kvásku, dobře promícháme.
- Nakonec přidáme mouku, a všechny suroviny dobře a důkladně promícháme.
- Přikryjeme potravinovou fólií a necháme cca 30 – 45 minut kynout při pokojové teplotě na pracovní desce.
- Na noc dáme do lednice*, kde nám těsto krásně vykyne.
- *Já těsto připravuji cca kolem 9 hodiny večer, kolem 10 dávám do lednice.
Recipe by User's Blog! at https://www.chute-sveta.cz/2017/11/07/dynove-vafle-kynute-pres-noc/
3.5.3228