½ ČL sušeného nebo 1 ČL čerstvého tymiánu (nasekaného nadrobno)
300 g arborio rýže
60 g parmezánu, nastrouhaného
2 PL nasekané čerstvé petržele
¼ ČL strouhaného muškátového oříšku
50 - 100 g kozího sýru
host sušených brusinek
POSTUP
Ve středně velké nádobě smícháme dýňové pyré a teplým vývarem a dobře promícháme.
V hlubší pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli a necháme zesklovatět, cca 3 - 5 minut. Přidáme sůl, tymián a rýži a za stálého mícháme smažíme cca 1 minutu až se rýže obalí.
Přidáme 1 sběračku / hrnek dýňového pyré s vývarem, promícháme a za velmi častého, skoro až stálého míchání počkáme, až se úplně nevstřebá. Přidáme další hrnek a opět mícháme a čekáme dokud se nevstřebá. Takto opakujeme se zbývající směsí dýňového pyré a vývaru.
Vaříme, dokud není rýže hotová, cca 20 - 25 minut. Rýže by měla být měkká, ale ne rozvařená.
Přidáme parmazán, 1 lžící nasekané petrželky a muškátový oříšek.
Dochutíme solí a pepřem.
Posypeme petrželkou, kousky kozího sýru a brusinkami.
Recipe by User's Blog! at https://www.chute-sveta.cz/2017/10/18/dynove-rizoto-s-kozim-syrem/