pizza s hermelínem a brusinkami
 
DOBA PŘÍPRAVY
DOBA VAŘENÍ
CELKEM
 
SUROVINY
  • 1 porce těsta na pizzu
  • 2-3 PL omáčky na pizzu
  • 200 g strouhané mozzarelly (ne v nálevu!), příp. sýru na pizzu
  • 120 - 150 g sýru s bílou plísní, např. Hermelín, apod.
  • cca 5 PL konzervovaných brusinek
  • čerstvá rukola a bazalka na podávání
POSTUP
  1. Do trouby vložíme pizza kámen (pokud používáme) nebo plech - více v pizza: tipy a triky na pizzu
  2. Troubu předehřejeme na 250°C a necháme minimálně 45 - 60 minut naplno hřát.
  3. Přibližně 30 - 45 minut před pečením vytvarujeme z těsta placku (kruh) s vyššími okraji, velikosti cca 30 - 35 cm. Obvykle je těsto tak pružné, že ho jen roztahuji a neválím ho válečkem.
  4. Těsto přeneseme na druhý plech, který máme vyložený pečícím papírem. Protože se těsto při přenesení trochu zkroutí, opět ho upravíme a uděláme z něho kruh vel. 30 - 35 cm. Zkrátka tak, aby se nám líbil.
  5. Na těsto rozetřeme omáčku na pizzu, nasypememe strouhanou mozzarellu a rovnoměrně hermelín a brusinky.
  6. Přendáme pizzu na papíře na rozpálený pizza kámen (nebo na rozpálený plech) - pozor, je neskutečně horký. Papír s pizzou nám po plechu krásně sklouzne a jen opatrně ho upravíme na pizza kamenu nebo horkém plechu. (Necháme u papíru okraje trochu větší, abychom za ně mohli tahat, až budeme pizzu na kamenu upravovat.)
  7. Pečeme cca 15 - 20 minut, průběžně kontrolujeme, abychom ji nepřipáli.
  8. Upečenou pizzu opatrně přendáme na studený plec, necháme 5 minut odstát, dáme na ni rukolu a bazalku a nakrájíme.
Recipe by User's Blog! at https://www.chute-sveta.cz/2018/05/18/pizza-s-hermelinem-a-brusinkami/