Troubu předehřejeme na 250°C a necháme minimálně 45 - 60 minut naplno hřát.
Přibližně 30 - 45 minut před pečením vytvarujeme z těsta placku (kruh) s vyššími okraji, velikosti cca 30 - 35 cm. Obvykle je těsto tak pružné, že ho jen roztahuji a neválím ho válečkem.
Těsto přeneseme na druhý plech, který máme vyložený pečícím papírem. Protože se těsto při přenesení trochu zkroutí, opět ho upravíme a uděláme z něho kruh vel. 30 - 35 cm. Zkrátka tak, aby se nám líbil.
Na těsto rozetřeme omáčku na pizzu, nasypememe strouhanou mozzarellu a rovnoměrně hermelín a brusinky.
Přendáme pizzu na papíře na rozpálený pizza kámen (nebo na rozpálený plech) - pozor, je neskutečně horký. Papír s pizzou nám po plechu krásně sklouzne a jen opatrně ho upravíme na pizza kamenu nebo horkém plechu. (Necháme u papíru okraje trochu větší, abychom za ně mohli tahat, až budeme pizzu na kamenu upravovat.)
Pečeme cca 15 - 20 minut, průběžně kontrolujeme, abychom ji nepřipáli.
Upečenou pizzu opatrně přendáme na studený plec, necháme 5 minut odstát, dáme na ni rukolu a bazalku a nakrájíme.
Recipe by User's Blog! at https://www.chute-sveta.cz/2018/05/18/pizza-s-hermelinem-a-brusinkami/