ovesné řezy s rybízem
 
DOBA PŘÍPRAVY
DOBA VAŘENÍ
CELKEM
 
SUROVINY
na těsto:
  • 180 g ovesných vloček
  • 125 g špaldové mouky
  • 125 g celozrnné mouky
  • 200 g hněhého třtinového cukru
  • 225 másla, rozpuštěného
  • ½ ČL soli
  • ¾ ČL prášku do pečiva
na náplň:
  • 500 g rybízu
  • 50 g krupicového cukru
  • 1½ PL hladké mouky
  • ¾ PL kukuřičného škrobu
  • 1 PL citrónové šťávy
POSTUP
  1. Troubu předehřejeme na 180 °C a čtvercovou pečící formu velikosti 20 x 20 cm vyložíme pečícím papírem.
  2. Ve větší míse smícháme mouky a vločky, přidáme sůl a prášek do pečiva, pořádne promícháme. Nakonec přidáme máslo a dobře a důkladně promícháme.
  3. Asi dvě třetiny těsty rovnoměrně rozprostřeme (a vtlačíme) do formy. Pečeme v předehřáté troubě cca 10 minut.
  4. Mezitím do středně velké mísy dáme opraný a okapaný rybíz, přidáme cukr, mouku a škrob. Dobře promícháme.
  5. Po deseti minutách vyndáme formu s těstem z trouby, necháme 3 minuty vychladit a pak na těsto rovnoměrně rozprostřeme rybízovou směs. Na ni potom dáme zbylé těsto, opět ho rovnoměrně volně rozprostřeme/ rozdrobíme.
  6. Dáme zpět do trouby a pečeme dalších cca 30 - 40 minut.
  7. Po upečení necháme před krájením vychladnout, alespoň 1 hodinu.
Recipe by Chutě světa at http://www.chute-sveta.cz/ovesne-rezy-s-rybizem/