rychlé švestkové řezy
 
DOBA PŘÍPRAVY
DOBA VAŘENÍ
CELKEM
 
SUROVINY
na spodní vrstvu:
  • 115 g másla, změklého
  • 125 g špaldové mouky
  • 3 PL hnědého třtinového cukru
  • ½ ČL soli
  • cca 16 švestek, vypeckových, rozpůlených
na horní vrstvu:
  • 50 g hnědého třtinového cukru
  • 3 PL špaldové mouky
  • ¼ ČL skořice
  • 30 g másla
POSTUP
spodní vrstva:
  1. Všechny suroviny smícháme a vtlačíme do pečícím papírem vyloženého plechu 20x20 cm.
  2. Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C cca 15 minut.
  3. Vyndáme, necháme lehce vychladnout a potom na upečenou vrstvu rozprostřeme rovnoměrně švestky.
  4. Troubu nevypínáme.
horní vrstva:
  1. Všechny suroviny promícháme - bude to vypadat jako drobenka, a rovnoměrně rozsypeme na švestky.
  2. Vložíme zpátky do trouby a pečeme dalších 30-40 minut na 175 °C.
  3. Po upečení necháme vychladnout, potom krájíme.
Recipe by Chutě světa at http://www.chute-sveta.cz/ovesne-svestkove-rezy/