thajské panang curry
 
DOBA PŘÍPRAVY
DOBA VAŘENÍ
CELKEM
 
: 4
SUROVINY
  • 3 PL červené kari pasty
  • 1 PL krémového arašídového másla
  • ½ ČL mletého koriandru
  • ¼ ČL kumínu, římského kmínu
  • 1 PL kokosového oleje
  • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 PL nastrouhaného zázvoru, čerstvého
  • 1 plechovka á 400 ml kokosového mléka
  • 350 g kuřecích prsou, nakrájených na hodně slabé a kratší plátky
  • 180 ml kuřecího vývaru
  • 2 ČL rybí omáčky
  • 1 PL cukru
  • 500 - 600 g čerstvé zeleniny, např. brokolice, nastrouhané mrkne nahrubo, papriky
  • 1 balení á 200 g rýžových nudlí
  • nasekaný koriandr a limetka k podávání
POSTUP
  1. V menší misce smícháme kari pastu, arašídové máslo, mletý koriandr a kumín. Dobře promícháme.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a smažíme cca 3-4 minuty až zesklovatí.
  3. Přidáme zázvor a smažíme cca 30 vteřin, potom přidáme ¼ konzervy kokosového mléka spolu s připravenou omáčkou z kari pasty. Vaříme cca 1 minutu.
  4. Přidáme kuře a promícháme, vaříme 5-7 minut. Pokud se omáčka začne chytat pánve, přidáme několik polévkových lžic vývaru a dobře promícháme.
  5. Omáčka začne pomalu houstnout, přidáme zbytek kokosového mléka, vývar, rybí omáčku a cukr.
  6. Promícháme a vaříme dalších 5 až 10 minut na nízkém stupni.
  7. Mezitím si podle návodu připravíme nudle - většinou je stačí pouze ponořit do horké vody na 5-10 minut a nevaří se.
  8. Dál si připravíme zeleninu.
  9. Ve velké pánvi rozehřejeme asi 1 PL oleje a přidáme do ní zeleninu. Narychlo smažíme asi 5 minut, pravidelně mícháme.
Servírování:
  1. Do mísy vložíme uvařené nudle, na ně dáme zeleninu a přelijeme omáčkou. Dozdobíme a dochutíme nasekaným koriandrem a limetkou.
Recipe by Chutě světa at http://www.chute-sveta.cz/rychle-thajske-panang-curry/