• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Chutě světa

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

plněné těstovinové mušle

27. února 2014 / Jarka / 6 komentářů

Tento recept není pro netrpělivé. Nejen kuchaře. Není tím pádem vůbec pro mě. Aspoň jsem si to myslela. Je totiž pravda, že za posledních pár let jsem se naučila být neuvěřitelně trpělivá (děkuji vám moje milované princezny!), ale klidně otevřeně přiznám, že těstovinové mušle (nebo třeba cannelloni, tedy těstovinové trubky) mě opravdu plnit nebaví. Prostě je to otrava. Ale to by vás nemělo odradit od toho, si tento recept udělat. Už jsem vám říkala, že plnění mušlí je otrava?

Neznám nikoho, kdo by neměl rád těstoviny. Pokud vás ale už unavují špagety, penne nebo lasagna, zkuste něco jiného. Zkuste těstovinové mušle. Prostě těstoviny naplněné sýrem ricotta a doplněné rajčatovou omáčkou s vepřovým masem. Klíčovým kořením a tedy surovinou je tady mletý fenykl, který jde případně nahradit mletým anýzem. Dodá omáčce trochu jinou chuť, než jak jste zvyklí z klasické bolognské.

I když může být plnění mušlí zdlouhavé (a otravné – omlouvám se, musela jsem),  neznamená to, že vám příprava tohoto jídla bude trvat půl dne. Naopak, naplnit mušle by vám nemělo zabrat víc jak půl hodiny.

Zaručuji vám, že toto jídlo je velmi jedlé a bude chutnat každému. Uspokojí minimálně 8 strávníků anebo budete rádi, že máte zbytky na několik dní dopředu.

Print
Plněné těstovinové mušle

Prep Time: 20 minutes

Cook Time: 1 hour, 30 minutes

Total Time: 1 hour, 50 minutes

Yield: 8

Plněné těstovinové mušle

Ingredients

  • 500 g těstovinových mušlí
  • 100 g eidamu, nastrouhaného
    na náplň:
  • 750 g sýru ricotta
  • 250 g strouhaného eidamu
  • 1 vejce
  • 1 ČL sušené bazalky
  • 1 ČL sušeného oregana
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL čerstvě mletého pepře
    na omáčku s masem:
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 střední cibule, nakrájená nadrobno
  • 5 stroužků česneku, lisovaného
  • 500 g mletého vepřového
  • 3 konzervy krájených rajčat á 400 g, celkem 1200 g
  • 2 1/2 PL cukru (nebo více či méně podle chuti)
  • 1 1/2 až 2 ČL soli
  • 3 1/2 ČL mleté sladké papriky
  • 1/2 ČL granulovaného česneku
  • 1 ČL mletého fenyklu (příp.anýzu)
  • 1 ČL čerstvě mletého černého pepře
  • 1/4 ČL mletých chilli papriček
  • 1 PL sušené petržele

Instructions

  1. Těstovinové mušle uvaříme podle návodu, jen pozor, abychom je nepřevařili. (Spíše je lepší vařit je o 1 - 2 minutu méně, potom je hned propláchnout ve studené vodě.) Odložíme stranou.
    omáčka:
  1. Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cibule a česnek, necháme zpěnit a smažíme asi 1 minutu.
  2. Přidáme vepřové maso a všechno koření, řádně promícháme a smažíme dohněda.
  3. Přidáme konzervy rajčat, osolíme, osladíme. Přivedeme k varu, pak snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání vaříme 45 minut.
  4. Po uvaření zkontrolujeme chuť - případně osolíme, osladíme, přidáme pepř.
    náplň těstovin.
  1. Zatímco se omáčka vaří, naplníme těstoviny.
  2. Ve větší míse smícháme ricottu, nastrouhaný eidam, vejce a koření, společně se solí a pepřem. Dobře promícháme.
  3. Směsí naplníme uvařené těstovinové mušle. (Tip: těstoviny naplníme jen z poloviny, aby šly "zavřít." Směs by měla takto vystačit na celé balení těstovin).
    dokončení:
  1. Na dno velké pečící nádoby nalijeme polovinu omáčku. Na ní vyskládáme naplněné těstovinové mušle.
  2. Navrch nalijeme zbylou omáčku a posypeme 100 g eidamu. Přikryjeme alobalem.
  3. Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme cca 30 minut.
5.0.10
http://www.chute-sveta.cz/plnene-testovinove-musle/

Kategorie: hlavní jídlo, maso, všechny recepty Klíčová slova:rajčata, ricotta, sýr, těstoviny, vepřové

Reader Interactions

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

KDO JSEM

Trochu o mně: ráda jím, ráda vařím, ráda peču. Hlavně pro svoji rodinu. A taky pro vás. Jsem ženou a mámou dvou malých dcer, která má radost když jim chutná.
Udělali jste nějaký můj recept? Vyfoťte ho a pod hashtagem #chutesveta ho zveřejněte na Instagramu nebo na Facebooku.Těším se!

Comments

  1. Bára says

    28. února 2014 at 19:03

    uvařeno, snědeno a velice pochváleno 🙂 děkuji za super recept Bára 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      1. března 2014 at 20:55

      Moc děkuji 🙂

      Odpovědět
  2. Zrzu says

    5. března 2014 at 5:51

    toho bych se ujedla! 😀

    Odpovědět
  3. tess says

    9. března 2014 at 20:01

    Ach, už vím, co dalšího budu vařit. Tedy, jakmile koupím ricottu :).

    Odpovědět
  4. Misa says

    28. ledna 2015 at 12:35

    Vypadá to skvěle! A prosíííím – odkud je ta zapékací mísa?? Díky;)

    Odpovědět
    • Jarka says

      29. ledna 2015 at 18:45

      Děkuji, Míšo. Ikea :-)http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/30132914/

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Vítejte v Chutích světa! Jmenuji se Jarka a toto je moje virtuální kuchyně. Zvu vás dál. -->

RECEPTY E-MAILEM

Facebook Likes

Oblíbené recepty

Nejnovější piny

Footer

Čekám na vaši zprávu

Udělali jste nějaký můj recept? Vyfoťte ho a pod hashtagem #chutesveta ho zveřejněte na Instagramu nebo mně ho zašlete.

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Oblíbené recepty

Copyright © 2019 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook
Tato stránka používá cookies: Zjistit víc