čokoládová bábovka s nutellou
 
DOBA PŘÍPRAVY
DOBA VAŘENÍ
CELKEM
 
SUROVINY
  • 225 g másla, nakríjeného na malé kostky
  • 75g holandského kakaa
  • 200g Nutelly (nebo jiné čoko-lískooříškové pomazánky)
  • 240 ml espressa (dělala jsem bez kofeinu)
  • 120 g bílého plnotučného jogurtu
  • 2 vejce
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 220 g krupicového cukru
  • 275 g hladké mouky
  • ¾ ČL prášku do pečiva
  • ¼ ČL jedlé sody
  • ¾ ČL soli
POSTUP
  1. Troubu předehřejeme na 180 °C a bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  2. Do středně velké mísy dáme nakrájené máslo, kakao a Nutellu. Přidáme espresso a promícháme metlou dohladka a máslo se rozpustí.
  3. Přidáme jogurt, vejce, vanilku a dobře metlou promícháme.
  4. Ve velké míse smícháme cukr, mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl a dobře promícháme. Do suchých surovin přidáme čokoládovou směs a dobře, ale přitom opatrně promícháme stěrkou.
  5. Necháme 5 minut odstát a potom ho znovu velmi lehce promícháme, jen abychom se uvolnily bubliny.
  6. Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě 50-60 minut.
  7. Vyzkoušíme, že špejle zapíchnuté do středu bábovky je po vytažení suchá.
  8. Necháme zcela vychladnout při pokojové teplotě.
  9. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Recipe by User's Blog! at https://www.chute-sveta.cz/2019/05/09/cokoladova-babovka-s-nutellou/