taquitos s černými fazolemi a sýrem
 
DOBA PŘÍPRAVY
DOBA VAŘENÍ
CELKEM
 
SUROVINY
na taquitos:
  • ½ hrnku suchých černých fazolí - přes noc je namočíme a druhý den uvaříme do měkka
  • 1 červená paprika, nakrájená nadrobno
  • 1 hrnek mražené kukuřice
  • ½ hrnku nasekaného koriandru
  • 1 PL limetkové šťávy, čerstvě vymačkané
  • 1 zelená cibulka, nakrájená nadrobno
  • 1 ČL mletého chilli
  • ½ ČL kumínu
  • ¼ ČL granulovaného česneku
  • ¼ ČL mleté sladké papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • cca 20 - 25 ks ks kukuřičných tortil, velikost 15 cm (je možné použít i pšeničné)
  • 200 g strouhaného čedaru
k podávání:
  • guacamole
  • salsa
  • pico de gallo
  • strouhaný sýr
  • kysaná smetana
POSTUP
  1. Troubu předehřejeme na 200 °C a pečící plech vyložíme pečícím papírem a lehce potřeme olejem (nebo postříkáme olejem ve spreji).
  2. Ve míse smícháme fazole, papriku, kukuřici, koriandr, cibuli, limetkovou šťávu, chilli, kumín, granulovaný česnek, mletou papriku a osolíme a opepříme.
  3. Směs rovnoměrně rozložíme na připravené tortily a navrch dáme cca 1 lžíci sýru. Pevně srolujeme a položíme srolovanými okraji dolů na plech.
  4. Opět tortily velmi lehce potřeme olejem, nejlépe nastříkáme olejem ve spreji.
  5. Pečeme do zlatohněda, cca 20 minut.
  6. Ihned podáváme.
  7. Tip: Pokud jsou kukuřičné tortily moc křehké a mohly by se při rolování rozpadat, je dobré je před rolováním ohřát. Mezi dva ubrousky, které lehce namočíme, dáme tortilu. Takto postupujeme s dalšími tortilami. Potom je ohřejeme v mikrovlnce cca 30-60 s (podle množství).
Recipe by User's Blog! at https://www.chute-sveta.cz/2019/05/24/taquitos-s-cernymi-fazolemi-a-syrem/