Do hrnku dáme vodu, 1 ČL cukru a droždí. Promícháme a necháme vzejít kvásek, cca 5-10 minut. .
Do mísy kuchyňského roboru s hákem na hnětení (nebo ve větší míse) přidáme mouku, vyhloubíme uprostřed, přidáme vejce, mléko, zbytek cukru, máslo a kvásek.
Hněteme, nejdříve na nižší stupeň, cca 3 až 5 minut, potom na střední dokud se z těsta nevytvoří měkká a pružná koule.
Zpracované těsto vložíme do mísy a necháme cca 1½ - 2 hodiny kynout.
Jakmile je těsto vykynuté, předehřejeme troubu na 175 °C.
Vykynuté těsto vyndáme na vál a vyválíme ho obdélníku vel. 10 x 25 cm.
Těsto pevně srolujeme a bochník vložíme do bochníkové pečící formy (vel. 26x11 cm), kterou jsme před tím lehce vymyzali máslem.
Přikryjeme utěrkou a necháme asi 30 kynout.
Pečeme 30 minut do zlatova. .
Před vyndáním z formy ho necháme lehce vychladnout.
Recipe by User's Blog! at https://www.chute-sveta.cz/2017/05/25/domaci-toastovy-chleb/