50 g krupicového cukru (až 100 g pro sladší variantu)
2-3 ČL kukuřičného škrobu
1 PL citrónové šťávy
POSTUP
těsto:
Troubu předehřejeme na 175 °C a plech velikosti 31 x 24 cm vymažeme máslem, nebo vyložíme pečícím papírem.
Ve středně velké míse promícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Vidličkou vmícháme máslo, potom vejce, potom přendáme na vál a těsto zpracujeme. Pozor! těsto bude drobivé.
Víc než polovinu těsta vtlačíme na dno pečícího plechu a pečeme v předehřáté troubě 10 minut. Potom vyndáme a necháme lehce vychladnout. Mezitím si připravíme náplň.
náplň:
V jiné míse opatrně smícháme cukr a škrob a lehce promícháme s rybízem a citrónovou šťávou. Rovnoměrně rozprostřeme na lehce vychlazený korpus. Navrch nerovnoměrně nadrobíme zbytek těsta. Pečeme v předehřáté troubě asi 35 - 45 minut nebo dozlatova.
Před krájením necháme zcela vychladnout.
Recipe by User's Blog! at https://www.chute-sveta.cz/2017/07/13/rybizovy-kolac/