1 PL čerstvé nasekané máty - podle chuti, nemusí být
POSTUP
V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a papriku a za občasného míchání smažíme cca 10 minut.
Přidáme česnek, kumín a protlak a smažíme asi 1 - 2 minuty, pak přidáme bulgur a za stálého míchání smažíme 1 minutu.
Potom přidáme konzervu rajčat, vývar, cizrnu, sůl a pepř, zvýšime teplotu a přivedeme k varu. Zakryjeme pokličkou, teplotu snížíme na nízký stupeň, a vaříme 15 - 20 minut, pak bez pokličky dalších minut 5 - 10 minut.
Přidáme nasekanou petrželku (a mátu), promícháme a podáváme.
Můžeme podávat jen tak nebo třeba se lžící kysané smetany.
Recipe by User's Blog! at https://www.chute-sveta.cz/2017/07/28/bulgur-s-cizrnou-pilaf/