dýňové vafle kynuté přes noc
 
DOBA PŘÍPRAVY
DOBA VAŘENÍ
CELKEM
 
SUROVINY
  • 350 ml mléka, vlažného
  • ½ kostky droždí, cca 20 g
  • 250 g dýňového pyré
  • 120 g másla, rozpuštěného
  • 2 vejce
  • 320 g špaldové mouky
  • 1 ČL mleté skořice
  • 2 ČL dýňového koření
  • 5 PL krupicové cukru
  • ½ ČL soli
POSTUP
  1. Ve velké míse smícháme vlažné mléko, 1 PL cukru a droždí, dobře promícháme a necháme vzejít kvásek, cca 10 minut.
  2. Vejce rozšleháme v jiné míse, přidáme pyré, zbytek cukru, a skořici s kořením, sůl, dobře promícháme. Tuto směs vmícháme do kvásku, dobře promícháme.
  3. Nakonec přidáme mouku, a všechny suroviny dobře a důkladně promícháme.
  4. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme cca 30 – 45 minut kynout při pokojové teplotě na pracovní desce.
  5. Na noc dáme do lednice*, kde nám těsto krásně vykyne.
  6. *Já těsto připravuji cca kolem 9 hodiny večer, kolem 10 dávám do lednice.
Recipe by Chutě světa at https://www.chute-sveta.cz/dynove-vafle-kynute-pres-noc/