dýňové rizoto s kozím sýrem
 
DOBA PŘÍPRAVY
DOBA VAŘENÍ
CELKEM
 
SUROVINY
  • 700 - 800 ml zeleninového vývaru
  • 250 g dýňového pyré
  • 2 PL (30 g) másla
  • 1 menší cibule
  • 1 ČL soli
  • ½ ČL sušeného nebo 1 ČL čerstvého tymiánu (nasekaného nadrobno)
  • 300 g arborio rýže
  • 60 g parmezánu, nastrouhaného
  • 2 PL nasekané čerstvé petržele
  • ¼ ČL strouhaného muškátového oříšku
  • 50 - 100 g kozího sýru
  • host sušených brusinek
POSTUP
  1. Ve středně velké nádobě smícháme dýňové pyré a teplým vývarem a dobře promícháme.
  2. V hlubší pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli a necháme zesklovatět, cca 3 - 5 minut. Přidáme sůl, tymián a rýži a za stálého mícháme smažíme cca 1 minutu až se rýže obalí.
  3. Přidáme 1 sběračku / hrnek dýňového pyré s vývarem, promícháme a za velmi častého, skoro až stálého míchání počkáme, až se úplně nevstřebá. Přidáme další hrnek a opět mícháme a čekáme dokud se nevstřebá. Takto opakujeme se zbývající směsí dýňového pyré a vývaru.
  4. Vaříme, dokud není rýže hotová, cca 20 - 25 minut. Rýže by měla být měkká, ale ne rozvařená.
  5. Přidáme parmazán, 1 lžící nasekané petrželky a muškátový oříšek.
  6. Dochutíme solí a pepřem.
  7. Posypeme petrželkou, kousky kozího sýru a brusinkami.
Recipe by User's Blog! at https://www.chute-sveta.cz/2017/10/18/dynove-rizoto-s-kozim-syrem/