280 g semoliny (mouka na těstoviny z tvrdé pšenice)
2 vejce
4 žloutky
1 ČL soli
POSTUP
V menší míse smícháme obě mouky a sůl, dobře promícháme. Vysypeme na vál, uděláme hromádku a do ní ďůlek.
V hrníčku prošleháme žloutky s vajíčkem a opatrně je nalijeme do ďůlku.
Opatrně začneme nožem vejce do mouky zapracovávat, až se s moukou spojí.
Potom těsto zpracujeme ručně, ruce si pomoučníme hladkou moukou pokud by těsto bylo lepkavé, vál taky a hněteme ho alespoň 10 minut. Na konci by těsto mělo být perfektně spojené a pružné.
Zabalíme do fólie nebo igelitového sáčku a necháme při pokojové teplotě min. 30 minut, klidně i přes noc odpočinout.
Jakmile jsme připraveni těsto vyválet, vál si pomoučníme hladkou mouku a těsto rozdělíme na cca 6 kousků.
Každý z nich vyválíme válečkem do obdélníkového tvaru tak, aby bylo co nejslabší. Vyválené pláty by měly být docela být docela dobře pomoučněné, aby se těstoviny neslepily.
Vaříme ve vroucí osolené vodě s cca 1 PL oleje, cca 5 minut pokud jsou těstoviny čerstvé, pokud usušené, tak cca 8-10 minut.
Těsto potom nařežeme (nožem nebo třeba nožem na pizzu) na šířku cca 1 cm.
Recipe by User's Blog! at https://www.chute-sveta.cz/2018/01/16/domaci-pappardelle/