100 g kombinace čerstvého špenátu a bazalky, víc špenátu než bazalky, tak 5:1
100 g nastrouhaného parmezánu
60 ml extra panenského olivového oleje
1 až 2 stroužky česneku
1 PL citrónové šťávy
sůl a pepř podle chuti
POSTUP
Těstoviny uvaříme podle návodu a udržujeme teplé.
Mandle orestujeme za častého míchání na suché pánvi, cca 5-10 min, a pak je necháme lehce vychladnout.
Všechny suroviny na pesto dáme do mixéru, přidáme špetku soli a pepře a rozmixujeme dohladka. Pokud je pesto moc husté, přidáme více oleje.
Máslo rozehřejeme na pánvi, přidáme houby a smažíme cca 10 minut dokud houby nezměknou. Přidáme těstoviny, promícháme s houbami, přidáme parmazán a opět dobře promícháme, osolíme, opepříme. Ochutíme nasekanou petrželkou.
Těstoviny podáváme s pestem, které můžeme dát na okraj talíře a zamíchat si podle chuti.
Recipe by User's Blog! at https://www.chute-sveta.cz/2018/02/01/celozrnne-penne-s-mandlovym-pestem/