celozrnné penne s mandlovým pestem
 
DOBA PŘÍPRAVY
DOBA VAŘENÍ
CELKEM
 
SUROVINY
na těstoviny:
  • 500 g těstoviny penne, ideálně celozrnných
  • 8 PL másla
  • 500 g hub, žampiónů
  • 60 g nastrouhaného parmezánu
  • sůl a pepř podle chuti
  • nasekaná čerstvá petrželka
na pesto:
  • 140 g mandlí
  • 100 g kombinace čerstvého špenátu a bazalky, víc špenátu než bazalky, tak 5:1
  • 100 g nastrouhaného parmezánu
  • 60 ml extra panenského olivového oleje
  • 1 až 2 stroužky česneku
  • 1 PL citrónové šťávy
  • sůl a pepř podle chuti
POSTUP
  1. Těstoviny uvaříme podle návodu a udržujeme teplé.
  2. Mandle orestujeme za častého míchání na suché pánvi, cca 5-10 min, a pak je necháme lehce vychladnout.
  3. Všechny suroviny na pesto dáme do mixéru, přidáme špetku soli a pepře a rozmixujeme dohladka. Pokud je pesto moc husté, přidáme více oleje.
  4. Máslo rozehřejeme na pánvi, přidáme houby a smažíme cca 10 minut dokud houby nezměknou. Přidáme těstoviny, promícháme s houbami, přidáme parmazán a opět dobře promícháme, osolíme, opepříme. Ochutíme nasekanou petrželkou.
  5. Těstoviny podáváme s pestem, které můžeme dát na okraj talíře a zamíchat si podle chuti.
Recipe by User's Blog! at https://www.chute-sveta.cz/2018/02/01/celozrnne-penne-s-mandlovym-pestem/