Všechny suroviny smícháme a uchováváme ve skleněné skleničce.
marináda:
Všechny suroviny smícháme v míse, promícháme, přikryjeme plastovou fólií a necháme odležet v lednici alespoň 1 hodinu.
Potom dáme kuřecí kousky i s marinádou na pánev a na středním stupni smažíme/ vaříme cca 10 minut dokud není maso uvařené.
Teplotu snížíme na nižší stupeň. K masu přidáme máslo, kajenský pepř a česnek a smažíme cca 1 minutu. Přidáme rajčatové pyré, smetanu, koření garam masala, papriku a sůl. Dobře promícháme. Přivedeme k varu a potom snížíme teplotu na nízký stupeň a vaříme alespoň 20 až 30 minut než bude kuře měkké a omáčka nezíská oranžovou barvu.
Podáváme s rýží basmati.
Ozdobíme čerstvým koriandrem.
Recipe by User's Blog! at https://www.chute-sveta.cz/2018/03/02/kureci-tikka-masala/