černé fazole na kubánský způsob
 
DOBA PŘÍPRAVY
DOBA VAŘENÍ
CELKEM
 
SUROVINY
  • 1½ hrnku černých fazolí, namočených přes noc, potom slitých
  • 1 PL oleje
  • 1 střední cibule, nakrájená nadrobno
  • 1-2 jalapeňos papričky, čerstvé, nakrájené nadrobno nebo 1 - 2 PL nakládaných
  • 4 - 5 stroužků česneku
  • 1 PL teplé vody
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL kumínu, římského kmínu
  • 2 - 3 PL čerstvého koriandru, nasekaného
  • 3 PL limetkové šťávy, čerstvě vymačkané
  • ½ ČL chilli
POSTUP
  1. Fazole přes noc namočíme, potom scedíme.
  2. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a jalapeňo papričky, smažíme cca 5 minut za občasného míchání.
  3. Přidáme česnek, promícháme a smažíme asi 1 minutu.
  4. Přidáme fazole, vodu, sůl, kumín, a chilli, dobře promícháme a přivedeme k varu na středním stupni cca 10 minut dokud se voda nevypaří.
  5. Část fazolí, např. ½ - 1 hrnek můžeme vidlikčou rozmačkat a potom dobře promíchat.
  6. Nakonec dochutíme limetkovou šťávou a koriandrem.
  7. Podáváme s kubánským trhaným hovězím a rýží.
Recipe by Chutě světa at https://www.chute-sveta.cz/kubanske-cerne-fazole/