černé fazole na kubánský způsob
- 1½ hrnku černých fazolí, namočených přes noc, potom slitých
- 1 PL oleje
- 1 střední cibule, nakrájená nadrobno
- 1-2 jalapeňos papričky, čerstvé, nakrájené nadrobno nebo 1 - 2 PL nakládaných
- 4 - 5 stroužků česneku
- 1 PL teplé vody
- 1 ČL soli
- 1 ČL kumínu, římského kmínu
- 2 - 3 PL čerstvého koriandru, nasekaného
- 3 PL limetkové šťávy, čerstvě vymačkané
- ½ ČL chilli
- Fazole přes noc namočíme, potom scedíme.
- Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a jalapeňo papričky, smažíme cca 5 minut za občasného míchání.
- Přidáme česnek, promícháme a smažíme asi 1 minutu.
- Přidáme fazole, vodu, sůl, kumín, a chilli, dobře promícháme a přivedeme k varu na středním stupni cca 10 minut dokud se voda nevypaří.
- Část fazolí, např. ½ - 1 hrnek můžeme vidlikčou rozmačkat a potom dobře promíchat.
- Nakonec dochutíme limetkovou šťávou a koriandrem.
- Podáváme s kubánským trhaným hovězím a rýží.
Recipe by User's Blog! at https://www.chute-sveta.cz/2018/06/07/kubanske-cerne-fazole/
3.5.3251