jednoduché dýňové muffiny
 
DOBA PŘÍPRAVY
DOBA VAŘENÍ
CELKEM
 
: 12 ks
SUROVINY
  • 1¾ hrnku (220 g) špaldové mouky
  • 150 g tmavě hnědého třtinového cukru
  • 1 ČL jedlé sody
  • ½ ČL soli
  • 2 ČL mleté skořice
  • ¼ ČL mletého hřebíčku
  • ¼ ČL muškátového oříšku
  • 2 vejce
  • 225 g dýňového pyré
  • ½ hrnku (120 ml) kokosového nebo rostlinného oleje
  • 1 ČL vanilkového extraktu.
POSTUP
  1. Troubu předehřejeme na 250 °C a muffinovou formu vyložíme papírovými košíčky.
  2. Mouku, sodu, sůl a koření dobře promícháme ve středně velké míse.
  3. V jiné míse smícháme a dobře prošlháme vejce s cukrem, přidáme dýňové pyré, olej a vanilkový extrakt.
  4. Mokré přísady nalijeme do suchých surovin a dobře, ale opatrně promícháme.
  5. Těsto rovnoměrně rozdělíme do připravených košíčků a navrch posypeme trochou cukru.
  6. Pečeme po dobu 7 - 8 minut na 250 °C, potom teplotu snížíme na 175 °C a pečeme dalších 7 - 8 minut nebo dokud párátko zapíchnuté do středu muffinu není po vytažení suché.
  7. Před podáváním necháme lehce vychladnout. Podáváme teplé nebo při pokojové teplotě.
Recipe by User's Blog! at https://www.chute-sveta.cz/2018/10/12/jednoduche-dynove-muffiny/