• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Chutě světa

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

banánový chlebíček s příchutí chai

10. října 2012 / Jarka / Leave a Comment

Já vím, já vím. Během 3 měsíců je to už třetí recept na banánový chlebíček. Dělala jsem jak klasický, tak i například čokoládový.  Ale přece ty banány nevyhodím. Zvlášť když s nimi můžu udělat banánový chlebíček, ze speciální edice, a to edice podzim. Já sice podzim sama moc nemusím, ale v kuchyni ho miluji. Přináší s sebou totiž spoustu krásných vůní.

Když se řekne chai, tak si většinou představím Starbucks nebo Coffee Heaven. Tam totiž prodávají čaje s indickým kořením, které voní po skořici, novém koření, ale hlavně kardamomu. Stejně jako tento chlebíček. Složení koření je naprosto dokonalé, možná i trochu přebije tu typickou chuť banánu, takže se hodí určitě i pro ty, kteří jim příliš neholdují.

banánový chlebíček s příchutí chai

Prep Time: 15 minutes

Cook Time: 45 minutes

Category: chleba a pečivo, snídaně, všechny recepty

Servings:  1 velký bochník

banánový chlebíček s příchutí chai

Ingredients

  • 1/2 hrnku másla, změklého (110 g)
  • 1 hrnek krupicového cukru (225 g)
  • 2 vejce
  • 3 větší banány, rozmačkané
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1 hrnek hladké mouky (125 g)
  • 1 hrnek celozrnné mouky (120 g)
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL jedlé sody
  • 1/2 ČL soli
  • 1,5 ČL mletého ​​kardamomu
  • 1 ČL mleté ​​skořice
  • 1/2 ČL mletého zázvoru
  • 1/2 ČL mletého ​​nového koření
  • 1 hrnek zakysané smetany (230 g)

Instructions

  1. Troubu předehřejeme na 180°C.
  2. V kuchyňském robotu utřeme máslo a cukr do pěny.
  3. Vmícháme vejce, jedno po druhém; banány a vanilkový extrakt. Přidáme kysanou smetanu a promícháme.
  4. V samostatné míse smícháme všechny suché suroviny, tj. mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a koření.
  5. Vmícháme do banánové směsi ve třech várkách a jemně mícháme, dokud se směs nespojí.
  6. Těsto vylijeme do bochníkové formy a pečeme asi 45 - 60 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed chleba není po vytažení suchá.
  7. Před vyjmutím bochníku z formy ho necháme nejdříve 10 - 15 minut vychladnout.
6.4.5
https://www.chute-sveta.cz/bananovy-chlebicek-s-prichuti-chai/

Kategorie: chleba a pečivo, snídaně, všechny recepty Klíčová slova:banán, kysaná smetana

Reader Interactions

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

KDO JSEM

Trochu o mně: ráda jím, ráda vařím, ráda peču. Hlavně pro svoji rodinu. A taky pro vás. Jsem ženou a mámou dvou malých dcer, která má radost když jim chutná.
Udělali jste nějaký můj recept? Vyfoťte ho a pod hashtagem #chutesveta ho zveřejněte na Instagramu nebo na Facebooku.Těším se!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Vítejte v Chutích světa! Jmenuji se Jarka a toto je moje virtuální kuchyně. Zvu vás dál. -->

RECEPTY E-MAILEM

Oblíbené recepty

Nejnovější piny

Footer

Čekám na vaši zprávu

Udělali jste nějaký můj recept? Vyfoťte ho a pod hashtagem #chutesveta ho zveřejněte na Instagramu nebo mně ho zašlete.

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Oblíbené recepty

Copyright © 2021 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook
Tato stránka používá cookies: Zjistit víc