• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

banánový chlebíček s příchutí chai

10. října 2012 / Jarka / Leave a Comment

Jump to recipe

Já vím, já vím. Během 3 měsíců je to už třetí recept na banánový chlebíček. Dělala jsem jak klasický, tak i například čokoládový.  Ale přece ty banány nevyhodím. Zvlášť když s nimi můžu udělat banánový chlebíček, ze speciální edice, a to edice podzim. Já sice podzim sama moc nemusím, ale v kuchyni ho miluji. Přináší s sebou totiž spoustu krásných vůní.

Když se řekne chai, tak si většinou představím Starbucks nebo Coffee Heaven. Tam totiž prodávají čaje s indickým kořením, které voní po skořici, novém koření, ale hlavně kardamomu. Stejně jako tento chlebíček. Složení koření je naprosto dokonalé, možná i trochu přebije tu typickou chuť banánu, takže se hodí určitě i pro ty, kteří jim příliš neholdují.

banánový chlebíček s příchutí chai

Print this recipe
Jarka
10. října 2012
by Jarka
Category chleba a pečivo snídaně všechny recepty
Persons
1
Prep Time
15 minutes
Cook Time
45 minutes
banánový chlebíček s příchutí chai

Ingredients

  • 1/2 hrnku másla, změklého (110 g)
  • 1 hrnek krupicového cukru (225 g)
  • 2 vejce
  • 3 větší banány, rozmačkané
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1 hrnek hladké mouky (125 g)
  • 1 hrnek celozrnné mouky (120 g)
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL jedlé sody
  • 1/2 ČL soli
  • 1,5 ČL mletého ​​kardamomu
  • 1 ČL mleté ​​skořice
  • 1/2 ČL mletého zázvoru
  • 1/2 ČL mletého ​​nového koření
  • 1 hrnek zakysané smetany (230 g)

Instructions

  1. Troubu předehřejeme na 180°C.
  2. V kuchyňském robotu utřeme máslo a cukr do pěny.
  3. Vmícháme vejce, jedno po druhém; banány a vanilkový extrakt. Přidáme kysanou smetanu a promícháme.
  4. V samostatné míse smícháme všechny suché suroviny, tj. mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a koření.
  5. Vmícháme do banánové směsi ve třech várkách a jemně mícháme, dokud se směs nespojí.
  6. Těsto vylijeme do bochníkové formy a pečeme asi 45 - 60 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed chleba není po vytažení suchá.
  7. Před vyjmutím bochníku z formy ho necháme nejdříve 10 - 15 minut vychladnout.

Tags

banán,
kysaná smetana
https://www.chute-sveta.cz/2012/10/10/bananovy-chlebicek-s-prichuti-chai/

Kategorie: chleba a pečivo, snídaně, všechny recepty Klíčová slova:banán, kysaná smetana

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook