• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

čokoládová poleva

19. září 2014 / Jarka / Leave a Comment

Jump to recipe

K mojí lásce ke zmrzlině jsem se tady už vyznala. Někdy ale přemýšlím, jestli to není všemi těmi polevami a šlehačkami, kterými si pár kopečků můžu dochutit. Jestli prostě nemám chuť spíš na čokoládovou polevu a kopeček vanilkové není jen dobrá záminka. Když si dám jednu lžičku na kopeček, neuhlídám se a minimálně dvě lžičky si dám jen tak. Možná i tři. Nebo o tom radši nebudeme mluvit. Když si tuto polevu uděláte, pochopíte. Můžete si s ní ozdobit, ochutit nejen zmrzlinu, ale třeba i dort nebo sladkou rýži. Nebo krupicovou kaši. Před podáváním je dobré ji nechat na několik vteřin v mikrovlnce rozehřát, aby se dobře servírovala. Pokud máte obavu, že nemáte silnou vůli, vyhněte se jí obloukem. Je totiž nesmírně návyková a garantuji vám, že neolíznout lžičku nebo si nabrat jen tak, nedokážete.

čokoládová poleva

Print this recipe
Jarka
19. září 2014
by Jarka
Category všechny recepty zmrzlina
Persons
1
Prep Time
5 minutes
Cook Time
10 minutes
čokoládová poleva

Ingredients

  • 2/3 hrnku (80 ml) smetany, 31 %
  • 1/2 hrnku (160 g) kukuřičného sirupu
  • 1/3 hrnku (65 g) hnědého třtinového cukru
  • 1/4 hrnku (30 g) holandského kakaa
  • 1/4 ČL soli
  • 170 g hořké čokolády, nakrájené na menší kousky
  • 2 PL (28 g) másla
  • 1 ČL vanilkového extraktu

Instructions

  1. V středně velkém hrnci smícháme smetanu, kukuřičný sirup, hnědý cukr, kakao, sůl a polovinu (85 g) čokolády. Za stálého míchání přivedeme směs na mírném stupni k varu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.
  2. Snížíme teplotu a za občasného míchání vaříme na nízkém stupni asi 5 minut. Sundáme z plotny, přidáme máslo, vanilku a zbývající čokoládu. Metlou vyšleháme dohladka, dokud se čokoláda nerozpustí.
  3. Uchováváme v lednici a před podáváním dáme vždy na přibližně 30 sekund do mikrovlnky.

Tags

čokoláda,
kakao,
kukuřičný sirup
https://www.chute-sveta.cz/2014/09/19/cokoladova-poleva/


Kategorie: všechny recepty, zmrzlina Klíčová slova:čokoláda, kakao, kukuřičný sirup

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook