• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Chutě světa

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

linecká srdíčka

14. února 2017 / Jarka / Leave a Comment

Každý rok vždycky přemýšlím, jestli na Valentýna připravit nějaký tematický recept. Už tady nějaké mám, nejoblíbenější je asi dort červený samet, ale stejně nad tím rok co rok dumám. A tak jsem šla do toho. Asi taky proto, že tyto sušenky jsou takovým chameleónem. Když je neužijete na Valentýna, vykrájejte třeba jiné tvary a hned máte vánoční cukroví.

 

Krásného Valentýna! Ať je váš dnešní, už tak přeslazený den, sladký.

Linecká srdíčka

Prep Time: 15 minutes

Cook Time: 10 minutes

Category: cukroví, všechny recepty

Servings:  cca 30 - 40 ks

Linecká srdíčka

Ingredients

  • 2 1/2 hrnku (180 g) hladké mouky
  • 1/2 ČL mleté skořice
  • 1/2 ČL soli
  • 1/ ČL prášku do pečiva
  • 3/4 hrnku (95 g) loupaných mandlí, celých
  • 1/2 hrnku (100 g) hnědého třtinového cukru
  • 1 hrnek (226 g) másla, pokojové teploty
  • 1/2 hrnku (65 g) moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1/4 ČL mandlového extraktu

Instructions

  1. V míse smícháme mouku, skořici, sůl a prášek do pečiva, dobře promícháme a dáme strarnou.
  2. Do mixeru dáme madle a hnědý cukr a rozmixujeme do hladka.
  3. Máslo s moučkovým cukrem ušleháme do pěny, v míse kuchyňského robotu nebo ručním mixerem.
  4. Vmícháme vejce, oba extrakty, prošleháme.
  5. Potom přidáme a promícháme mandlovou směs, přidáme postupně a nakonec postupně přidáváme mouku, promícháme až se všechny suroviny dobře spojí.
  6. Na lehce pomoučněném vále vypracujeme a rozdělíme na 2 kusy, každý z nich dáme do igelitového sáčku nebo fólie a necháme alesoň 2 hodiny, nebo i přes noc, odležet v lednici.
  7. Jakmile jsme připraveni péct, troubu předehřejeme na 180 °C a pečící plechy vyložíme pečícím papírem.
  8. První díle těsta rozválíme na placku cca 3 - 5 mm vysokou, ze které vykrajujeme vykrajovátky srdíčka tvary. Dáváme je na plech cca 2 cm od sebe a pečeme cca 10 - 12 minut nebo lehce dozlatova.
  9. Postupujeme stejně se zbytkem těsta.
  10. Necháme vychladnout a potom slepujeme oblíbenou marmeládou.
6.4.5
https://www.chute-sveta.cz/linecka-srdicka/

Kategorie: cukroví, všechny recepty Klíčová slova:mandle, máslo, skořice

Reader Interactions

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

KDO JSEM

Trochu o mně: ráda jím, ráda vařím, ráda peču. Hlavně pro svoji rodinu. A taky pro vás. Jsem ženou a mámou dvou malých dcer, která má radost když jim chutná.
Udělali jste nějaký můj recept? Vyfoťte ho a pod hashtagem #chutesveta ho zveřejněte na Instagramu nebo na Facebooku.Těším se!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Vítejte v Chutích světa! Jmenuji se Jarka a toto je moje virtuální kuchyně. Zvu vás dál. -->

RECEPTY E-MAILEM

Oblíbené recepty

Nejnovější piny

Footer

Čekám na vaši zprávu

Udělali jste nějaký můj recept? Vyfoťte ho a pod hashtagem #chutesveta ho zveřejněte na Instagramu nebo mně ho zašlete.

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Oblíbené recepty

Copyright © 2021 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook
Tato stránka používá cookies: Zjistit víc