• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Chutě světa

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

panna cotta s broskvovým pyré

28. srpna 2013 / Jarka / 2 Comments

Hrozně ráda pracuji se sezónními potravinami. Meloun nebo jahody v zimě mě vážně neberou, ale léto si bez broskví nebo nektarinek nedokážu vůbec představit. A proto, než zmizí zase z pultů, jsem se snažila s nimi něco podniknout. Čokolády nebo brownies na různé způsoby bylo poslední dobou docela dost a tak jsem hledala nějaký letní, a hlavně osvěžující, dezert.

Panna cotta je italská klasika. Jednoduchý a dokonalý letní dezert, který vykouzlíte za 5 minut a pak se jen budete přemlouvat, abyste ho nesnědli dřív, než pořádně vychladne. Celý ten zázrak spočívá pouze v povaření smetany, mléka a cukru a smíchání se želatinou a vanilkou. Potom hlavně nechat pořádně vychladit, přidat navrch nějaké letní ovoce nebo třeba broskvové pyré, a voilà‎. Osvěžující letní dezert je na světě. Pokud budete dělat verzi pro dospělé, nebojte se přidat i likér. Budou vás za to mít rádi.

panna cotta s broskvovým pyré

Prep Time: 5 minutes

Cook Time: 5 minutes

Category: dezerty, všechny recepty

Servings:  4 - 6

panna cotta s broskvovým pyré

Ingredients

    na panna cotta:
  • 1 1/2 hrnku (355 ml) plnotučného mléka
  • 1/2 šálku (120 ml) smetany ke šlehání, 31%
  • 7 g želatiny
  • 1/3 hrnku (75 g) krystalového cukru
  • 1/2 ČL (2,5 ml) vanilkového extraktu
    na broskvové pyré:
  • 300 g broskví, oloupaných a nakrájených na kostičky
  • 1 PL broskvového likéru (volitelné)
  • 2 – 4 PL krupicového cukru (podle sladkosti broskví)

Instructions

    panna cotta:
  1. ¼ hrnku (60 ml) mléka nalijeme do malé misky a posypeme želatinou. Necháme stát 5 minut.
  2. Mezitím smícháme ve středně velkém hrnci zbylé mléko a smetanu, přidáme cukr a na nižším stupni přivedeme k varu.
  3. Hrnec sundáme z plotny a přidáme vanilkový extrakt a želatinu v mléce.
  4. Metlou jemně vymícháme dohladka a následně rozdělíme do 4 – 6 sklenic/ misek.
  5. Necháme v lednici vychladit.
    broskvové pyré:
  1. Všechny suroviny rozmixujeme v klasickém mixeru nebo ponorným mixerem dohladka. Zkontrolujeme sladkost – můžeme cukr přidat, nebo naopak na začátku použít méně cukru a postupně přidávat.
  2. Pyré opatrně nalijeme na lehce vychlazenou/ ztuhlou panna cotta a necháme řádně vychladit.
6.4.5
https://www.chute-sveta.cz/panna-cotta-s-broskvovym-pyre/

Kategorie: dezerty, všechny recepty Klíčová slova:broskve, mléko, ovoce, smetana

Reader Interactions

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

KDO JSEM

Trochu o mně: ráda jím, ráda vařím, ráda peču. Hlavně pro svoji rodinu. A taky pro vás. Jsem ženou a mámou dvou malých dcer, která má radost když jim chutná.
Udělali jste nějaký můj recept? Vyfoťte ho a pod hashtagem #chutesveta ho zveřejněte na Instagramu nebo na Facebooku.Těším se!

Comments

  1. Sára says

    13. května 2014 at 19:39

    Dobrý den,
    panna cottu dle Vašeho receptu jsem dělala už podruhé za 2 dny, a je to opravdu skvělý dezert!!
    Už se těším až vyzkouším další lákavé recepty!!

    Odpovědět
    • Jarka says

      14. května 2014 at 10:50

      Moc děkuji, Sáro! 🙂

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Vítejte v Chutích světa! Jmenuji se Jarka a toto je moje virtuální kuchyně. Zvu vás dál. -->

RECEPTY E-MAILEM

Oblíbené recepty

Nejnovější piny

Footer

Čekám na vaši zprávu

Udělali jste nějaký můj recept? Vyfoťte ho a pod hashtagem #chutesveta ho zveřejněte na Instagramu nebo mně ho zašlete.

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Oblíbené recepty

Copyright © 2021 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook
Tato stránka používá cookies: Zjistit víc