• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

banánový chlebíček s čokoládou

11. září 2012 / Jarka / 3 Comments

Jump to recipe

Každý týden kupuju trs banánů, a skoro pokaždé úplně zhědnou. Obvykle z nich udělám náš oblíbený klasický banánový chlebíček nebo je přidám do ovocného koktejlu. Když jsem se zase chystala na banánový chlebíček, přemýšlele jsem, jak ho obzvlášnit. Napadaly mě různé kombinace, ale spojení s čokoládou mě fascinovalo. Až ho ochutnáte, pochopíte proč. Připravte se, právě vás představím vašemu nejlepšímu příteli.

Mmmmm, čokoláda a banán. Úžasná kombinace. Seznam surovin se sice liší od klasického banánového chlebíčku, ale jeho příprava není o nic těžší, ani časově náročnější. Jeden kousek vám stačit nebude. Ani dva. Možná ani tři. A já už teď přemýšlím nad dalšími možnými kombinacemi banánového chlebíčku.

banánový chlebíček s čokoládou

Print this recipe
Jarka
11. září 2012
by Jarka
Category chleba a pečivo snídaně všechny recepty
Persons
12
Prep Time
15 minutes
Cook Time
1 hour
banánový chlebíček s čokoládou

Ingredients

  • 2 1/2 hrnku polohrubé mouky (320 g)
  • 1 ČL jedlé sody
  • špetka soli
  • 1/2 hrnku másla (113 g)
  • 1 hrnek cukru (225 g)
  • 3/4 hrnku hnědého cukru (150 g)
  • 2 vejce
  • 1 1/2 hrnku přezrálých banánů, rozmačkaných (3 velké nebo 4 menší banány)
  • 2/3 hrnku podmáslí (180 ml)
  • 200 g čokolády, nakrájené na malé kostičky

Instructions

  1. Troubu předehřejeme na 180°C a bochníkovou pečící formu (vel. 31x11 cm) vymažeme máslem a vysypeme mouku.
  2. Mouku smícháme s jedlou sodou a solí, a odložíme stranou.
  3. Máslo utřeme s cukry, přidáme vejce, jedno po druhém a utřeme do pěny (např. v kuchyňském robotu).
  4. Přidáme banány a řádně promícháme.
  5. Střídavě přidáváme mouku a podmáslí.
  6. Nakonec ručně vmícháme čokoládu a promícháme.
  7. Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme asi 1 hodinu nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed chleba není suchá.
  8. Před podáváním necháme vychladnout.

Tags

banán,
čokoláda,
podmáslí
https://www.chute-sveta.cz/2012/09/11/bananovy-chlebicek-s-cokoladou/

Kategorie: chleba a pečivo, snídaně, všechny recepty Klíčová slova:banán, čokoláda, podmáslí

Reader Interactions

Comments

  1. Miška says

    23. dubna 2016 at 16:07

    Zdravím, chcem sa spýtať či môžem nahradiť podmasli? Nejako ma to nikdy nechytilo tak sa receptom ktore ho obsahuju vyhýbam ale tento by som chcela skúsiť. A ešte čo to urobí s chuťou keď nemám banány prezreté ale iba také normálne? Ďakujem za odpoveď

    Odpovědět
    • Jarka says

      28. dubna 2016 at 16:27

      Miško, teoreticky můžete nahradit bílým zředěným jogurtem v poměru 1/4 vody a 3/4 jogurtu, stejným poměrem kefíru nebo kysanou smetanou zředěnou 50/50 s vodou. Nepřezrálé banány nebudou tak sladké, ale ve výsledku to vadit určitě nebude 🙂

      Odpovědět
  2. Burynka says

    10. srpna 2017 at 16:01

    Výborný recept! Ráda se k němu vracím.
    Uvedené množství mi vychází buďto na chlebíček z velké chlebíčkové formy + 8 mufinů nebo na klasickou chlebíčkovou formu a 16 mufinů. Takže klidně stačí dělat z poloviční dávky 🙂

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook