• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

čokoládová bábovka s nutellou

9. května 2019 / jarka / 4 Comments

Pokud sledujete můj blog už nějaký ten čas, tak vám možná neuteklo, že mám slabost pro Nutellu. Nepřeháním když řeknu, že bych ji mohla jíst kdykoliv během dne, a to v jakékoliv podobě. V cookies, v muffinech, nebo třeba v této bábovce. Ta sklidila takový úspěch, že jsem ji s holkama pekla za poslední 3 dny pekla třikrát. Skoro se červenám. Ale skutečně jen skoro. Protože až si ji uděláte, tak pochopíte.

Tato bábovka je tak neuvěřitelně vláčná, akorát sladká, jedním slovem dokonalá. A abyste ji měli dokonalou i vy, dodržte následující kroky.

Za prvé, použijte kvalitní kakao. Holandské. Nenahrazujte obyčejným. V jednom případě jsem to udělala a rozdíl cítila.

Za druhé, funguje jak espresso (=lepší), tak instantní káva. Ale určitě udělejte silnější. Kafe zvýrazňuje chuť čokolády. Já použila bez kofeinu ve všech případech.

Za třetí, neexperimentujte s máslem. Nenahrazujte herou, olejem. Prosím, jen a jen pravé máslo!

A hlavně, jakmile přidáte směs mouky, míchejte pečlivě, ale jemně. Nejlepší je pak už jen stěrkou.

Těším se, kolik z vás se na ni tento víkend vrhne!


5.0 from 1 reviews
čokoládová bábovka s nutellou
 
TISK
DOBA PŘÍPRAVY
10 minut
DOBA VAŘENÍ
50 minut
CELKEM
1 hodina
 
SUROVINY
  • 225 g másla, nakríjeného na malé kostky
  • 75g holandského kakaa
  • 200g Nutelly (nebo jiné čoko-lískooříškové pomazánky)
  • 240 ml espressa (dělala jsem bez kofeinu)
  • 120 g bílého plnotučného jogurtu
  • 2 vejce
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 220 g krupicového cukru
  • 275 g hladké mouky
  • ¾ ČL prášku do pečiva
  • ¼ ČL jedlé sody
  • ¾ ČL soli
POSTUP
  1. Troubu předehřejeme na 180 °C a bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  2. Do středně velké mísy dáme nakrájené máslo, kakao a Nutellu. Přidáme espresso a promícháme metlou dohladka a máslo se rozpustí.
  3. Přidáme jogurt, vejce, vanilku a dobře metlou promícháme.
  4. Ve velké míse smícháme cukr, mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl a dobře promícháme. Do suchých surovin přidáme čokoládovou směs a dobře, ale přitom opatrně promícháme stěrkou.
  5. Necháme 5 minut odstát a potom ho znovu velmi lehce promícháme, jen abychom se uvolnily bubliny.
  6. Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě 50-60 minut.
  7. Vyzkoušíme, že špejle zapíchnuté do středu bábovky je po vytažení suchá.
  8. Necháme zcela vychladnout při pokojové teplotě.
  9. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
3.5.3251

Nezapomeňte sledovat Chutě Světa na instagramu a otagovat vaše recepty s #chutesveta! Nebo recept vyfoťte a dejte ho na facebook Chutě světa . Moc vám děkuju za vaši přízeň a podporu!

Kategorie: brownies, řezy, dezerty, koláče a dorty Klíčová slova:kakao, máslo, nutella

Reader Interactions

Comments

  1. Pavla Sedláčková says

    30. května 2019 at 6:29

    Dobré ráno, bábovku jsem večer upekla a teď ji chystám dětem k snídani. A musím hned musíim napsat a říct, že je vážně skvělá! Rozhodně ji budu péct pravidelně. Díky moc. Přeji hezký den..

    Odpovědět
    • jarka says

      5. června 2019 at 16:52

      Moc děkuji, Pavlo!

      Odpovědět
  2. Jana O. says

    25. listopadu 2019 at 14:22

    Vynikajici babovka 🙂 Urcite pouzit holandske kakao, maslo a vse original … lepsi nez klasicka babovka 🙂 opravdu vlacna, akorat sladka, … jinou uz nebudu pect 🙂 povedla se, presne jak na obrazku 🙂 dekuji za recept.

    Odpovědět
  3. Tereza says

    26. listopadu 2019 at 15:06

    Dobry den, moc rada pecu podle vasich receptu. Jsou skvele! Rada bych zkusila i tuto babovku, Bohuzel ale nesmim mleko kvuli dceri, kterou kojim. Vim, ze dbate na suroviny a nechcete nahrazovat, Ale jak mohu v tomto pripade nahradit maslo a jogurt? Napr. olej a kokosovy jogurt/krem ve stejnem mnozstvi? Predem moc dekuji za odpoved. Tereza

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:  

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2023 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook