• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

dýňové muffiny s nutellou

1. října 2015 / Jarka / 9 Comments

Jump to recipe

Máme tu prvního října a to si žádá jediné. Dýňový recept. A protože vás mám ráda, tak začneme zlehka. Tím myslím něčím jednoduchým, ale –dokonalým. Dýňovými muffiny. Jen se na ně podívejte. Dýňový základ a nahoře lžička nutelly, která je zamotaná lehce do těsta a vytváří úžasný efekt. A ten barevný kontrast. Ten je prostě neodolatelný.

Tyto muffiny zvládne každý a když říkám každý, tak myslím skutečně každý. Zapojte děti, teenagery nebo jejich tatínky. Děti budou nadšeně míchat, kvrdlat, točit, ale hlavně — těšit se na výsledek. Protože nutella udělá den hned veselejším a snídaně zmizí z talíře, ani se nestačíte otočit. Mám to vyzkoušené.

dýňové muffiny s nutellou

Print this recipe
Jarka
1. října 2015
by Jarka
Category snídaně všechny recepty
Persons
12
Prep Time
5 minutes
Cook Time
15 minutes
dýňové muffiny s nutellou

Ingredients

  • 2 hrnky (250 g) polohrubé (nebo hladké) mouky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL jedlé sody
  • 1/2 ČL soli
  • 1 hrnek (245 g) dýňového pyré
  • 1/2 hrnku (100 g) krupicového cukru
  • 1/2 hrnku (100 g) hnědého třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 2 PL (30 ml) oleje
  • 2 PL (30 ml) mléka
  • 2 ČL vanilkového extraktu
  • 12 ČL nutelly, pokojové teploty

Instructions

  1. Troubu předehřejeme na 250 °C a muffinovou formu vyložíme papírovými košíčky.
  2. Ve sředně velké míse smícháme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl, promícháme a odložíme stranou.
  3. Ve větší míse metlou umícháme vejce s cukrem, přidáme dýňové pyré, mléko, olej a vanilkový extrakt, po přidání každé suroviny promícháme.
  4. Vmícháme suché suroviny a opatrně promícháme, až se spojí.
  5. Těsto rovnoměrně rozdělíme do připravených košíčků a navrch dáme cca 1 ČL nutelly. Pak vezmeme párátko nebo špejli, kterou ponoříme lehce do těsta a zatočíme/ zamícháme, abychom vytvořili takovou spirálu.
  6. Pečeme po dobu 5 - 6 minut na 250 °C, potom teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 10 - 15 minut nebo dokud párátko zapíchnuté do středu muffinu není po vytažení suché.
  7. Před podáváním necháme lehce vychladnout. Podáváme teplé nebo při pokojové teplotě.

Tags

dýně,
nutella
https://www.chute-sveta.cz/2015/10/01/dynove-muffiny-s-nutellou/

Kategorie: snídaně, všechny recepty Klíčová slova:dýně, nutella

Reader Interactions

Comments

  1. Miška says

    12. října 2015 at 16:36

    Už sa mi pečú ☺ som riadne zvedavá, ale vyzerajú krásne. Tie farby sú super a kombinácia zaujímavá.

    Odpovědět
  2. jitka says

    7. listopadu 2015 at 22:13

    Jsou nejen hezké na pohled ale i na chuť a ta nutella je opravdu dobrá tečka,bez ní by to nebylo ono.

    Odpovědět
    • Jarka says

      8. listopadu 2015 at 21:05

      Moc děkuji!

      Odpovědět
  3. Jana says

    20. ledna 2016 at 9:10

    Upečeno a snědeno. Jsou vynikající! Sice jsem neměla nutellu, ale místo ní jsem použila rozpuštěnou pomerančovou hořkou čokoládu a nemělo to chybu.

    Váše stránky jsou skvělé a vše co jsem vyzkoušela se povedlo na jedničku 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      17. února 2016 at 12:31

      Moc děkuji, Jano!

      Odpovědět
  4. Petra says

    5. listopadu 2017 at 11:02

    Jsou luxusni,pekla jsem je včera na dnešní oslavu a dopadlo to tak,že jsem musela dnes rano dělat další várku. Všechno už mi snědli. Myslím,že jsem našla novy oblíbený recept. Moc za něj děkuji!

    Odpovědět
    • jarka says

      7. listopadu 2017 at 15:08

      Moc děkuji, Petro! 🙂

      Odpovědět
  5. Veronika says

    24. října 2019 at 8:06

    Ahoj, včera jsem zkoušela upéct podle tohoto receptu a nevím co jsem udělala špatně, ale musela jsem je péct skoro hodinu, přišly mi vevnitř syrové a nechtěly se upéct. Ty, které byly v papírových košících nejdou vůbec odlepit, takže půlka těsta zůstane na papíru ale ty co byly v silikonové formě šly pěkně. Nicméně konzistence těsta velmi zlváštní. Nevíte čím by to mohlo být?

    Odpovědět
  6. Ilona says

    18. září 2020 at 11:24

    Jsou výborné, pekla jsem již několikrát. Dnes se mi však bohužel nepovedli 🙁 Těsto se spojilo, ale není klasicky tekuté a vláčné, ale spíš lepkavé, podobné kynutému. Po upečení jsou jakoby sražené, mokré, ale na špejli se nelepí. Nevíte čím to může být?

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2023 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook