• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

čokoládové brownies

18. ledna 2013 / Jarka / 9 Comments

Jump to recipe

Čokoládové. Brownies. Kakaové brownies plné nakrájené čokolády. Musím přidávat ještě něco dalšího? Jen co jsem ten recept viděla, byla jsem přesvědčená, že ho musím udělat. Než jsem se k tomu ale dostala, chvíli to trvalo. Byly Vánoce. Ze sladkostí nad hlavu jsme byli přeslazení. Ale teď, když už jsme úspěšně dojedli (nebo rozdali) poslední vánoční cukroví, těšila jsem se na další pečení. Moje první volba byla jasná!

Jakmile se na něco upnu, jen těžko to dostávám z hlavy. A tak jsem poctivě jedla cukroví a pořád nad těmito brownies přemýšlela. Minulý víkend konečně nastal ten správný čas. Nakoupila jsem potřebné suroviny a dala se do toho. Příprava je supr rychlá a ani nezašpiníte skoro žádné nádobí.

Tyto brownies jsou zase trochu jiné, než ty, které jsem zatím dělala. Především jsou poměrně vysoké a (nečtěte, pokud počítáte kalorie!) dokonce by měl mít jeden kousek měl 230 kalorií. Stále vás to neodradilo? To je dobře. Když si je totiž tento víkend uděláte, nebudete litovat!

čokoládové brownies

Print this recipe
Jarka
18. ledna 2013
by Jarka
Category brownies, řezy dezerty všechny recepty
Persons
24
Prep Time
15 minutes
Cook Time
30 minutes
čokoládové brownies

Ingredients

  • 1 hrnen (227 g) máslo
  • 2 hrnky (400 g) krupicového cukru
  • 4 vejce
  • 1 1/4 hrnku (160 g) kakaového prášku
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 PL vanilkového extraktu
  • 1 1/2 hrnku (190 g) hladké mouky
  • 200 g hořké čokolády, nakrájené na kousky
  • 100 g mléčné čokolády, nakrájené na kousky

Instructions

  1. Troubu předehřejeme na 180°C.
  2. Hluboký plech na pečení, velikosti 24 x 31 cm vyložíme pečícím papírem, a to tak, aby pečící papír sahal přes okraj.
  3. V menším hrnci na nižším stupni rozpustíme máslo, vmícháme cukr a za stálého míchání vaříme asi 1 až 2 minuty. Směs se nesmí vařit!
  4. Směs másla nalijeme do velké mísy, nebo kuchyňského robotu, vmícháme kakaový prášek, vejce, sůl, vanilkový extrakt. Řádné promícháme/ vyšleháme.
  5. Prášek do pečiva smícháme s moukou a postupně přidáme do směsi, společně s krájenou čokoládou. Řádné promícháme.
  6. Těsto nalijeme, resp. rozetřeme (směs bude tuhá, hutná, lepkavá) do připraveného plechu.
  7. Pečeme 30 minut - pozor, abychom brownies nepekli moc dlouho a nevysušili je! Bude se zdát, že těsto není dostatečně upečené, ale po vychlazení získá tu pravou konzistenci. Okraje budou hotové, ale prostředek se bude zdát lehce nedopečený.
  8. Před podáváním a krájením necháme vychladnout.

Tags

čokoláda,
kakao
https://www.chute-sveta.cz/2013/01/18/cokoladove-brownies-2/

převzato z: King Arthur Flour

Kategorie: brownies, řezy, dezerty, všechny recepty Klíčová slova:čokoláda, kakao

Reader Interactions

Comments

  1. Jana M. says

    15. května 2015 at 10:03

    Opět skvělý recept, brownies se povedlo přesně jak je na fotce. Bylo neskutečně dobré, samá čokoláda a kalorie jsme raději nepočítali :-).

    Odpovědět
  2. Soňa says

    27. srpna 2015 at 20:24

    Zkoušela jste to i v plynové troubě? 🙂 Minule jsem takto dělala sušenky a taky tam bylo, že se těsto bude zdát nedopečené, ale potom to bude ok – no a nebylo :/ Tak jsem se chtěla zeptat. 🙂

    Děkuji předem za odpověď, Soňa.

    Odpovědět
    • Jarka says

      27. srpna 2015 at 21:51

      Bohužel nezkoušela, Soňo. 🙁 Určitě by se nemělo klepat jako sulc, ale taky by nemělo být úplně dopečené jako třeba muffiny nebo bábovka. Něco mezi tím. 🙂

      Odpovědět
  3. K says

    8. listopadu 2016 at 10:20

    „V menším hrnci na nižším stupni rozpustíme máslo, vmícháme cukr a za stálého míchání vaříme asi 1 až 2 minuty. Směs se nesmí vařit!“ – Tak vařit, nebo nevařit? 😀

    Odpovědět
    • Nikol says

      11. února 2018 at 1:58

      taky sem si ted polozila tu otazku a zarazilo me to v textu, ale vidim, ze jako jedina nebyla zodpovezena..pecka ://

      Odpovědět
  4. Katerina says

    19. července 2017 at 18:16

    Dobrý den,chci se zeptat,co si prosím mám predstavit pod pojmem kakaovy prášek,to se nejedna přímo o kakao?toho by se mi zdálo velké množství
    Pr

    Odpovědět
    • jarka says

      20. července 2017 at 9:20

      Dobrý den Kateřino, ano, klasické kakao, ne Granko, apod., prostě kakaový prášek 🙂

      Odpovědět
  5. Veronika Schubertová says

    16. října 2017 at 21:57

    Dobrý den, šel by tento recept použít do košíčků na mufiny a péct jen 20min? Zkoušela jste?

    Odpovědět
    • jarka says

      23. října 2017 at 20:51

      Milá Veroniko, spíš nedoporučuji 🙁 Brownies jsou přece jen poměrně hutné, ale když uděláte a povedou se, dejte vědět 🙂

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook