• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

{ domácí } sušenky OREO

31. října 2012 / Jarka / Leave a Comment

Jump to recipe

Sušenky Oreo jsem měla v plánu už hodně dlouho, ale až teď se zdála ta správná doba je vyzkoušet. Napadlo mě totiž, že když náplň obarvím, budou se skvěle hodit na Halloween. Takto obarvené jsem je totiž viděla ve Státech v obchodě. U nás se dá zatím sehnat jen ta klasická varianta Oreo sušenek a tak, když jsem našla ten pravý recept, rozhodla jsem se udělat domácí.

Na začátku bych se měla přiznat, že vykrajovaní těsta mě moc nebaví. Spíš je to pro mě utrpení, ale čas od času se překonám, zvláště pokud je k tomu dobrý důvod, a tím sušenky Oreo určitě jsou. Pokud tedy pominu (pro mě) otravné vykrajování těsta, nemohla být jejich příprava jednodušší. Smícháme všechny suroviny na sušenky, vyválíme plát, který by měl být cca 5 mm vysoký. Pokud by byl slabý, sušenky by se lámaly. Během pečení si připravíme náplň, kterou vychladlé sušenky plníme. Při plnění je dobré, aby byla náplň pokojové teploty a osvědčilo se, použít plnící sáček. Snažila jsem se náplň namazat i nožem, ale lepily se na ní drobky a taky se mně zbytečně zlomily v dlani. Barevného zabarvení jsem dosáhla přidáním pár kapek gelové potravinářské barvy, až jsem dosáhla potřebného tónu.

Sušenky Oreo jsou vynikající a určitě mají velmi blízko k originálu. Myslím si, že je připravím i jako vánoční cukroví. Náplň jen obarvím na bílo, červeno a zeleno. Na další vykrajování už začínám čerpat sílu.

Užijte si dnešní den a veselý Halloween!

{ domácí } sušenky OREO

Print this recipe
Jarka
31. října 2012
by Jarka
Category cookies, sušenky dezerty všechny recepty
Persons
25
Prep Time
10 minutes
Cook Time
20 minutes
{ domácí } sušenky OREO

Ingredients

sušenky:

  • 3/4 hrnku krupicového cukru (150 g)
  • 1 1/2 hrnku plus 2 PL hladké mouky (210 g)
  • 3/4 hrnku plus 1 PL kakaového prášku (100 g)
  • 1/2 ČL jedlé sody
  • 1 ČL soli
  • 15 PL másla, při pokojové teplotě (210 g)

náplň:

  • 4 PL másla, při pokojové teplotě (110 g)
  • 4 PL ztuženého tuku, např. Iva, při pokojové teplotě (110 g)
  • 2 hrnky moučkového cukru (240 g)
  • 2 ČL vanilkového extraktu

Instructions

sušenky:

  1. Předehřejeme troubu na 180°C a vyložíme plechy pečícím papírem.
  2. V kuchyňském robotu (nebo i v míse, na vále) smícháme všechny suroviny.do hladkého těsta.
  3. Těsto přendáme na vál a rozdělíme ho na 2 části.
  4. Z první části vyválíme plát silný cca 5 mm. Kulatým vykrajovátkem vykrájíme sušenky a dáme je na plech, cca 3 cm od sebe.
  5. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto. Nakonec bychom měli mít cca 50 - 70 sušenek. (Záleží na tloušťce těsta a velikosti vykrajovátka.)
  6. Sušenky pečeme cca 10 - 12 minut.
  7. Přes sundáním z plechu je necháme zcela vychladnout. Jsou velmi křehké a mohly by se lehce zlomit.

náplň:

  1. Utřeme máslo a ztužený tuk dohladka, přidáme cukr a nakonec vanilkový cukr.
  2. Náplň vložíme do zdobícího sáčku a množství dle libosti naneseme na sušenky.
  3. Před podáváním necháme vychladnout, aby tuk opět ztuhl.
  4. Uchováváme v lednici, cca 1 týden.

Tags

kakao
https://www.chute-sveta.cz/2012/10/31/domaci-susenky-oreo/

převzato z: kuchařka Essence of Chocolate (autoři John Scharffenberger a Robert Steinberg)

Kategorie: cookies, sušenky, dezerty, všechny recepty Klíčová slova:kakao

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook