• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

dýňové muffiny ze špaldové mouky

13. října 2016 / Jarka / Leave a Comment

Jump to recipe

Já vím, já vím, já vím. Věčnost, říkáte si. A máte pravdu. Je to věčnost, co jsem něco napsala, co jsem něco upekla i nafotila. Ale minulý víkend jsem se vyhecovala a řekla si dost. Hlavně taky proto, že tu máme podzim a ten patří v kuchyni mezi moje nejoblíbenější. I proto jsem se kousla. A vrhla se zase do toho. A jak jinak, než oblíbenými muffiny a oblíbenou dýní.

Dýňové pyré na mě čekalo už delší dobu v mrazáku a tak zbývalo poslední, –domyslet recept. Lehce jsem se inspirovala receptem v Billa časopise, který mě zaujal. Líbilo se mně spojení dýně se špaldovou moukou, kterou docela dost často skloňuje kamarádka a ze které jsem ještě nepekla. Ale jak se říká, všechno je jednou napoprvé. A já jsem ráda, že moje napoprvé se špaldovou moukou vyšlo na jedničku. Muffiny byly nadýchané, úžasně okořeněné i zdravější. Ve spojení s dýňovým latté naprostá dokonalost.

dýňové muffiny ze špaldové mouky

Print this recipe
Jarka
13. října 2016
by Jarka
Category snídaně všechny recepty
dýňové muffiny ze špaldové mouky

Ingredients

  • 300 g dýňového pyré
  • 200 g polohrubé mouky
  • 80 g špaldové celozrnné mouky
  • 100 g hnědého třtinového cukru
  • 2 vejce, lehce rozšlehaná
  • 4 PL (60 ml) podmáslí
  • 200 ml másla, rozpuštěného
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 ČL skočice
  • 1 ČL dýňového koření
  • nastrouhaná kůra z polovina pomeranče
  • 6 PL ovesných vloček
  • 1/2 ČL skořice
  • 1 PL hnědého třtinového cukru

Instructions

  1. V hlubší míse smícháme všechny suché suroviny, tedy mouky, prášek do pečiva, skořici, dýňové koření a dobře promícháme
  2. Ve středně velké míse smícháme cukr s pomerančovou kůru a promneme, až se vůně z kůry uvolní.
  3. Přidáme vejce a dobře prošleháme do pěny.
  4. Přidáme podmáslí, promícháme, přidáme máslo, promícháme.
  5. Mokré suroviny opatrně vmícháme do suchých, opatrně, ale dobře promícháme, až se všechny suroviny spojí.
  6. V malé míse smícháme ovecné vločky, cukr a skořici, dobře promícháme a odložíme stranou.
  7. Těsto rovnoměrně rozdělíme do připravených košíčků a navrch dáme tak půl lžíce směsi ovesných vloček.
  8. Pečeme po dobu 5 - 6 minut na 250 °C, potom teplotu snížíme na 175 °C a pečeme dalších 10 minut nebo dokud párátko zapíchnuté do středu muffinu není po vytažení suché.
  9. Před podáváním necháme lehce vychladnout. Podáváme teplé nebo při pokojové teplotě.

Tags

dýně,
špaldová mouka
https://www.chute-sveta.cz/2016/10/13/dynove-muffiny-ze-spaldove-mouky-2/

Kategorie: snídaně, všechny recepty Klíčová slova:dýně, špaldová mouka

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook