• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

{ jednoduché } dýňové lívance

7. října 2015 / Jarka / Leave a Comment

Jump to recipe

Dýňové fettuccine alfredo. Měli jsme před 14 dny. Dýňová polévka. Jedli jsme (skoro) celý minulý týden. Dýňové muffiny s čokoládou jsme pekli minulý víkend a k nim jsem si nemohla dát nic jiného, než oblíbené pumpkin spice latté ochucené dýňovým sirupem, které mimochodem piju ještě tento týden. Dalo by se tedy říct, že dýně je u nás skoro na denním pořádku a jakmile se přehoupne v kalendáři léto v podzim, mohla bych dýni jíst doslova každý den.

 

Letos jsem si vybavila více jak třemi kily dýňového pyré a rozhodla se, že vyzkouším nové variace. Zatím se mně to docela daří. I když tento recept vám jako úplně nový připadat nebude. Koneckonců, dýňové lívance tu už jsou. Jsou ale celozrnné a tak jsem myslela, že připravím i jedny normální. V tomto receptu vás vůbec nic nepřekvapí. Podmáslí, dýně, mouka. Tentkrát jsem místo hladké použila polohrubou a přišly mně více nadýchané. Příjemná kombinace koření vám bude připomínat dýňový koláč. A kdo by si nechtěl dát dezert k snídani? Podávejte s máslem, javorovým sirupem nebo sirupem z podmáslí na lívance. 

{ jednoduché } dýňové lívance

Print this recipe
Jarka
7. října 2015
by Jarka
Category snídaně všechny recepty
Persons
20
Prep Time
5 minutes
Cook Time
15 minutes
{ jednoduché } dýňové lívance

Ingredients

  • 2 hrnky (250 g) polohrubé mouky
  • 3 PL krupicového cukru
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL jedlé sody
  • 1 ČL skořice
  • 1 ČL mletého nového koření
  • 1/2 ČL mletého zázvoru
  • 1/2 ČL soli
  • 1 hrnek (245 g) dýňového pyré
  • 1 1/2 hrnku (360 ml) podmáslí
  • 1 vejce
  • 2 PL (30 ml) oleje

Instructions

  1. Ve středně velké míse smícháme všechny suché přísady, dobře promícháme. Odložíme stranou.
  2. Ve větší míse smícháme podmáslí, dýňové pyré, olej a vejce. Dobře pomícháme metlou.
  3. Suché přísady opatrně přidáme do mokrých a dobře, ale přitom opatrně, promícháme.
  4. Lívance smažíme dozlatova na teflonové pánvi na malém množství oleje (nebo bez oleje) z jedné, a pak z druhé strany.
  5. Podáváme s máslem, sirupem nebo podle chuti.

Tags

dýně,
podmáslí
https://www.chute-sveta.cz/2015/10/07/jednoduche-dynove-livance/

Kategorie: snídaně, všechny recepty Klíčová slova:dýně, podmáslí

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook