• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

{ nepečený } čokoládový cheesecake

26. dubna 2013 / Jarka / 5 Comments

Jump to recipe

Já vím, že to bude znít divně, ale Tom minulý pátek udělal řidičák. Tedy český řidičák. Ve skutečnosti má řidičák už 20 let, ale tady jezdil na mezinárodní. A to by správně neměl. A protože je (Tom) typický odkladač, odkládal ten český 10 let. Konečně ho ale minulý týden smetl ze stolu a má pokoj. A já taky. Už nebudu poslouchat, že letos už určitě.

A tak jsem mu udělala za odměnu dort.  Bylo to překvapení a ani jsem se ho neptala, jaký by si přál. Ale věděla jsem, že čokoládovým cheesecakem nic nezkazím. Chtěla jsem  vyzkoušet nepečený cheesecake, protože když jsem před pár týdny dělala citrónový nepečený cheesecake, byl naprosto luxusní (recept brzy). Kromě ne/pečení je rozdíl v tom, že nepečený nemá vejce a tuhne pomocí želatiny. Jinak je ale jeho příprava téměř stejná. Připravíte korpus, který 10 minut pečete a potom necháte vychladnout. Nalijete do něj připravenou směs a necháte dort řádně vychladnout, ideálně přes noc. A pak nebudete moct dospat druhého dne a budete se těšit, až ho ochutnáte.

{ nepečený } čokoládový cheesecake

Print this recipe
Jarka
26. dubna 2013
by Jarka
Category dezerty koláče a dorty všechny recepty
Persons
10
Prep Time
20 minutes
Cook Time
5 minutes
{ nepečený } čokoládový cheesecake

Ingredients

na korpus:

  • 130 g máslových sušenek, rozemletých najemno (např. bebe)
  • 70 g másla, rozpuštěného

na cheesecake:

  • 2 3/4 ČL želatiny
  • 1/4 (60 ml) hrnku vody
  • 450 g plnotučného měkkého tvarohu
  • 340 g hořké čokolády, rozpuštěné a vychlazené
  • 1 plechovka (400 g) slazeného kondenzovaného mléka
  • 1 hrnek (235 ml) smetany ke šlehání

Instructions

korpus:

  1. Předehřejeme troubu na 180°C.
  2. Smícháme rozemleté sušenky s rozpuštěným máslem.
  3. Dno dortové formy vel. 20 cm. vyložíme pečícím papírem a směs do něj vtlačíme.
  4. Pečeme v předehřáté troubě cca 5 - 8 minut, necháme vychladnout.

cheesecake:

  1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout.
  2. Ze smetany na šlehání vyšleháme tuhou šlehačku, a to buď ručním mixérem nebo v kuchyňském robotu. Pozor, abychom ji nepřešlehali! (Někde jsem četla, že by se do ní mělo přidat pár kapek citronové šťávy, která pomůže pěnu ještě více ztužit. Zatím jsem ale nezkoušela).
  3. V hluboké nádobě kuchyňského robotu nebo ručním mixerem utřeme tvaroh do hladké pěny. Postupně vmícháme rozpuštěnou čokoládu a stále šleháme.
  4. Postupně vmícháme kondenzované mléko.
  5. Vodu dáme do menší misky a nasypeme do ní rovnoměrně želatinu. Necháme chvilku odstát. Potom ji zamícháme a dáme do mikrovlnné trouby ohřát asi na 30 - 60 sekund. Směs bude bublat. Necháme ji lehce vychladnout a poté ji nalijeme do čokoládové směsi a stále šleháme.
  6. Pomocí stěrky lehce vmícháme ulšehanou šlehačku a jemně, ale řádně, promícháme.
  7. Nalijeme do vychlazeného korpusu a a před podáváním necháme řádně vychladit v lednici, ideálně přes noc.
  8. Krájíme ostrým nožem, který si mezi řezy vždy očistíme.
  9. Můžeme podávát ozdobené šlehačkou a posypané čokoládovými hoblinkami.

Tags

čokoláda,
smetana,
tvaroh
https://www.chute-sveta.cz/2013/04/26/nepeceny-cokoladovy-cheesecake/

Kategorie: dezerty, koláče a dorty, všechny recepty Klíčová slova:čokoláda, smetana, tvaroh

Reader Interactions

Comments

  1. Zuzi P says

    2. května 2013 at 10:16

    Ahoj Jarko. Dá se vlastně tady ten cheesecake nazvat jako cheesecake? nebo je to jen vynikající čokoládový dort? 🙂 vypadá to lákavě. Chutnal tak dobře jak vypadá?

    Odpovědět
    • Jarka says

      2. května 2013 at 21:27

      Zuzi, já vím, že to není klasický cheesecake 🙂 tak možná vynikající tvarohovoý čokoládový dort 🙂 to je dlouhý název 🙂 klasický cheesecake jsem dělala minulý týden, recept brzo dám (New York style cheesecake) a byl to cheesecake se vším všudy. Každopádně tento chutnal ještě líp, než vypadá. Už vážně potřebuji víc sluníčka, abych mohla pořádně fotit. 🙂

      Odpovědět
  2. Radka says

    12. září 2014 at 13:30

    Dobrý den paní Jarko 🙂
    Zkusila jsem Váš recept na čokoládový cheesecake. Chuťově byl výbroný, ale nechtěl mi ztuhnout. Pořád byl dost tekutý a z formy jsme ho nevyndali. Chladili jsme dva dny. Želatinu jsem přidala podle receptu, myslíte si, že je potřeba ji přidat pro příště více? Záleží na délce šlehání, může pomoct, kdybych příště šlehala víc? Děkuji.

    Odpovědět
  3. Zuzana says

    20. května 2017 at 11:05

    Dobrý den, moc děkuji za krásné recepty, už jsem jich vyzkoušela víc a všechno se krásně povedlo. Obvzlášť děkuji za tip s želatinou, od té doby se nestalo, že by mně něco nestuhlo. Jste moc šikovná.

    Odpovědět
    • jarka says

      20. května 2017 at 21:40

      Moc děkuji, Zuzano! 🙂 Mějte se krásně!

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕