• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

makoví šneci

19. června 2012 / Jarka / Leave a Comment

Jump to recipe

Makový závin patří mezi naše rodinné stálice, i když ho nedělám tak často, jak bych asi měla. Nevím proč, protože jeho příprava je jednoduchá a docela rychlá. Zvláště když použiji připravenou makovou náplň, která mně naprosto vyhovuje.

Moje mamča vždy dělá klasický závin, ale já mám raději makové šneky. Vypadají o trochu víc lákavě a chutnají stejně. Těsto, které používám je její klasické kynuté těsto, měřeno spíše odhadem. Zároveň používám spíš hladkou než polohrubou mouku, protože je potom více buchtovější.

Když jsme měli na návštěvě Tomovi rodiče, věděla jsem, že makovým závinem je určitě potěším, protože celá jeho rodina má ráda mák. Jeho babička je původem ze Slovenska a makový závin a makové koláče dělá dodnes. Tyto makové šneky jsem připravila ke snídani a byly jako obvykle, výborné. Pokud tedy hledáte makový závin na trochu jiný způsob, zkuste tento. Nebudete zklamáni.

makoví šneci

Print this recipe
Jarka
19. června 2012
by Jarka
Category chleba a pečivo snídaně všechny recepty
Persons
16
Prep Time
1 hour, 30 minutes
Cook Time
60 minutes
Total Time
1 hour, 30 minutes
makoví šneci

Ingredients

  • 1/2 kg hladké mouky
  • 1 kostka droždí (42 g)
  • 60 g cukru
  • 250 ml vlažného mléka
  • 1 vejce
  • 1/4 ČL soli
  • maková náplň (ochucený mák mletý na přípravu náplně) - koupí se v jakémkoliv obchodě

Instructions

  1. Troubu předehřejeme na 200°C a pečící formu na dort velikosti 26 cm vymažeme máslem.
  2. Ze surovin až po makovou náplň vypracujeme kynuté těsto a necháme vykynout až zdvojnásobí svoji velikost (cca 60 minut).
  3. Podle instrukcí na balení připravíme makovou náplň.
  4. Z těsta vyválíme čtverec velikosti cca 45 cm a rozložíme na něj připravenou makovou náplň, stočíme jako roládu a nakrájíme asi na 14 - 16 stejných dílů.
  5. Díly narovnáme do připravené formy a necháme ještě asi 15 minut kynout.
  6. Pečeme 60 minut.

Tags

droždí,
kynuté těsto,
mák
https://www.chute-sveta.cz/2012/06/19/makovi-sneci/

převzato z: ChutěSvěta (vlastní recept)

Kategorie: chleba a pečivo, snídaně, všechny recepty Klíčová slova:droždí, kynuté těsto, mák

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook