• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

špenátová polévka se sýrem a bramborem

24. října 2012 / Jarka / 1 Comment

Jump to recipe

Když jsem byla malá, neobešel se oběd, resp. hlavní jídlo, nikdy bez polévky. I teď, když se sejde rodina, dodržuje moje milovaná mamča tuto tradici. Já jsem ale zatím v jejích šlépějích nešla. Já si radši nechám místo na dezert.

Neznamená to ale, že jsem na polévky zanevřela. To určitě ne, mám je moc ráda, ale obvykle je dělám k večeři. Zvláště během podzimu a zimy. Horká a krémová polévka je podle mě skvělá k zakončení jakéhokoli zamračeného dne, kterých jsme poslední dobou měli až až.

Příprava polévky hlavně nesmí být obtížná, ani časově náročná. Tato špenátová polévka nemůže být snazší; uvaříte brambory a špenát, rozmixujete a můžete podávat.

špenátová polévka se sýrem a bramborem

Print this recipe
Jarka
24. října 2012
by Jarka
Category polévky všechny recepty
Persons
6
Prep Time
5 minutes
Cook Time
15 minutes
špenátová polévka se sýrem a bramborem

Ingredients

  • 2 PL másla (30 g)
  • 1 středně velká cibule, nakrájené najemno
  • 2-3 stroužky česneku, utřeného
  • 1 středně velká brambora, nakrájená na kostičky (cca 250 - 270 g)
  • 1 kostka masoxu
  • 1,2 litru vody
  • 1,5 ČL soli
  • 1/8 - 1/4 pepře, čerstvě mletého
  • 300 g mraženého špenátu, povoleného
  • 150 g sýra, např. eidam, gouda

Instructions

  1. V hrnci rozpustíme máslo a zpěníme na něm cibuli, cca 5 minut.
  2. Vmícháme česnek, brambory a špenát.
  3. Do hrnce nalijeme vodu a vložíme do ní kostku masoxu.
  4. Osolíme, opepříme. .
  5. Promícháme a přivedeme k varu.
  6. Jakmile dosáhneme varu, snížíme teplotu a necháme vařit cca 15 minut, dokud nejsou brambory měkké.
  7. Sundáme z plotny a ponorným mixerem rozmixujeme dohladka.
  8. Vmícháme nastrouhaný sýr a podáváme.

Tags

brambory,
špenát,
sýr
https://www.chute-sveta.cz/2012/10/24/spenatova-polevka-se-syrem-a-bramborem/

Kategorie: polévky, všechny recepty Klíčová slova:brambory, špenát, sýr

Reader Interactions

Comments

  1. Ada says

    30. října 2012 at 18:38

    Tak jsem vyzkousela dalsi tvuj recept, Jari:). Dalsi den byla polevka jeste lepsi, hezky zapracoval cesnek a my jsme si to moc uzili, mnam!
    Chleb jsme si k polevce dali vlastnorucne delany, nas prvni, hura:).
    Hezky podzimni den preje

    Ada

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook