• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

hamburgerový dip

8. listopadu 2012 / Jarka / Leave a Comment

Jump to recipe

Taky jste s napětím sledovali, jak dopadnou americké volby? My jsme to nepřeháněli a výsledek jsme zjistili až ráno, když jsme zapnuli televizi, ale nedalo mně to, abych si trochu nevyhrála. Večer jsem připravila v lehkém americkém duchu a připravila hamburgerový dip.

Základem je klasické mleté hovězí, anglická slanina a sýr. Všechno se smíchá s ostatními surovinami jako je majonéza, kysaná smetana, tvaroh a další ochucovadla a nakonec se nechá zapéct dozlatova. Krásně to voní a ještě lépe chutná.

Obvykle si nedokážu představit, že bych si dala hamburger k večeři. Toto mně ale přišlo jako lehčí varianta, ikdyž vím, že si to asi namlouvám. Ale co, vždyť je to jen jednou za 4 roky.

hamburgerový dip

Print this recipe
Jarka
8. listopadu 2012
by Jarka
Category předkrmy všechny recepty
Persons
6
Prep Time
10 minutes
Cook Time
40 minutes
hamburgerový dip

Ingredients

  • 250 g mletého hovězího
  • 100 g anglické slaniny, nakrájená na proužky cca 1 cm široké
  • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 stroužek česneku, utřený
  • 100 g tučného tvarohu
  • 1/2 hrnku kysané smetany (110 ml)
  • 1/4 hrnku majonézy (55 ml)
  • 1/2 hrnku mozzarelly, nastrouhané (60 g)
  • 1/2 hrnku čedaru, nastrouhaného (60 g)
  • 1 PL Worcestershire omáčky
  • 2 PL kečupu

Instructions

  1. Na pánvi orestujeme hovězí maso, vyndáme ho do mísy a slijeme přebytečný tuk.
  2. Na stejné pánvi osmažíme slaninu dozlatova, dáme na talíř, slijeme tuk, ale necháme na pánvi 1 PL.
  3. Přidáme cibuli a smažíme až zesklovatí, cca 5 - 7 minut.
  4. K cibuli přidáme česnek a smažíme krátce, jen asi 1 minutu.
  5. Sundáme z plotny a vmícháme hovězí maso a slaninu. Postupně přimícháme tvaroh, kysanou smetanu, oba sýry, Worcestershire a kečup.
  6. Nalijeme do zapékací mísy.
  7. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 - 30 minut dozlatova.

Tags

anglická slanina,
hovězí,
sýr
https://www.chute-sveta.cz/2012/11/08/hamburgerovy-dip/

Kategorie: předkrmy, všechny recepty Klíčová slova:anglická slanina, hovězí, sýr

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook