• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

kokosovo-mandlové bonbóny

20. prosince 2012 / Jarka / Leave a Comment

Jump to recipe

Do Vánoc zbývají už jen 4 dny, a tak je na čase začít finišovat s cukrovím. V nejlepším případě mít už napečeno. Tak jako já. Včera večer jsem to oficiálně zabalila. Pečení cukroví a přípravu jakýchkoliv dalších cukrovinek nechci nějakou dobu ani vidět. Snad to aspoň 14 dní vydržím.

Pokud ale hledáte ještě ten poslední tip na vánoční cukroví, tyto kokosovo-mandlové bonbóny by mohly být to pravé. Kokos, cukr, mandle a salko je všechno, co potřebujete. Během pěti minut máte připraveno, během pěti minut vytvarované kuličky, a víc jak 10 minut vám nezabere máčení v čokoládě. Hodně snadné a hodně rychlé. Jakmile se do kuličky zakousnete, budete mít pocit, že jíte tyčinku Bounty, ale navíc s mandlemi. Úplně nejvíc mně ale připomíná Almond Joy. Z kombinace kokosu, mandlí a salka jste ale neočekávali něco zvláštního, že?

kokosovo-mandlové bonbóny

Print this recipe
Jarka
20. prosince 2012
by Jarka
Category cukroví dezerty všechny recepty
Persons
40
Prep Time
5 minutes
Cook Time
5 minutes
kokosovo-mandlové bonbóny

Ingredients

na kuličky

  • 1 3/4 hrnku (210 g) moučkového cukru
  • 1 3/4 hrnku (110 g) strouhaného kokosu
  • 1 hrnek (130 g) mandlí, nasekaných najemno
  • 3/4 hrnku (175 ml) slazeného kondenzovaného mléka (salka)

na polevu

  • 200 g mléčné čokolády
  • 20 g ztuženého tuku

Instructions

  1. Všechny suroviny na kuličky smícháme a nejlépe rukama řádně propracujeme.
  2. Ihned tvarujeme kuličky o průměru cca 2 cm a odkládáme na talíř, nebo plech vyložený pečícím papírem. Dáme je asi na 1 hodinu vychladnout.
  3. Vychladlé kuličky obalujeme v rozpuštěné čokoládě.
  4. Čokoládu se ztuženým tukem vložíme do mísy vhodné do mikrovlnné trouby a zahřejeme, až se čokoláda rozpustí. Řádně promícháme.
  5. Kuličky rychle obalujeme a odkládáme opět na pečící papír, ozdobíme např. plátkem mandle, a před skladováním necháme vychladit.
  6. Skladujeme v chladu, do 6°C.

Tags

čokoláda,
kokos,
kondenzované mléko,
mandle
https://www.chute-sveta.cz/2012/12/20/kokosovo-mandlove-bonbony/

Kategorie: cukroví, dezerty, všechny recepty Klíčová slova:čokoláda, kokos, kondenzované mléko, mandle

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook