• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

brownies s arašídovým máslem

19. června 2013 / Jarka / 3 Comments

Jump to recipe

Pokud máte rádi kombinaci čokolády a arašídového másla, tak budete z těchto brownies u vytržení. A teď se přiznám k něčemu, za co se stydím. Ale jenom trochu. Obvykle se o část svých pečených výtvorů rozdělím s rodinou nebo je přinesu do práce, protože všechno nezvládneme sníst. Tyto brownies ale neopustily naši lednici. Takový sobec jsem byla.  Tak to prosím nikomu neříkejte.

Tyto čokoládové brownies jsou hodně hutné a taky hodně vydatné. Pokud si sledujete váhu, určitě se jim obloukem vyhněte. Polevou se také nešetří, naopak její vrstva je stejně vysoká, jako vrstva brownies. Na druhou stranu není ale vrstva arašídového másla nijak přeslazená, a když ji lehce posypete hrubou solí, dostanou tyto brownies třetí rozměr. Vždyť už jsem je také zařadila na náš seznam nejoblíbenějších dezertů. A vsadím se, že se dostanou i na váš!

Tyto brownies nevyžadují žádné dlouhé plánování a pokud doma máte arašídové máslo, můžete si je už zítra dopřát. Nebo dneska večer, když si pospíšíte. Jediné co musíte, je nechat brownies vychladnout (pokud spěcháte, pomůže lednice!) a hlavně je potom uchovávat v lednici. Myslím, že my tam ještě pár posledních kousků máme a tak se jdu hned do jednoho zakousnout.

brownies s arašídovým máslem

Print this recipe
Jarka
19. června 2013
by Jarka
Category brownies, řezy dezerty všechny recepty
Persons
16
Prep Time
10 minutes
Cook Time
30 minutes
brownies s arašídovým máslem

Ingredients

na brownies:

  • 10 PL(140 g) másla
  • 1 hrnek (200 g) cukru
  • 3/4 hrnku 2 PL (100 g) holandského kakaa
  • 1/4 ČL soli
  • 1/2 ČL vanilkového extraktu
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku (60 g) hladké mouky

na polevu:

  • 6 PL (85 g) másla, při pokojové teplotě
  • 3/4 hrnku (185 g) jemného arašídového másla
  • 1 hrnek (125 g) moučkového cukru
  • 1 ČL hrubé soli (volitelné)

Instructions

brownies:

  1. Troubu předehřejeme na 160°C a čtvercový plech na pečení vel. (vel. 21x21 cm) vyložíme pečícím papírem tak, aby papír na protilehlých stranách přesahoval. P
  2. Ve vodní lázni rozpustíme máslo, přidáme cukr, kakao a sůl a umícháme dohladka.Před přidáním vajec by směs měla být teplá/ vlažná, nikoliv horká. Pokud je horká, vyčkáme až vychladne.
  3. Přidáme vejce, jedno po druhém a řádně mícháme. Vmícháme vanilkový extrakt. Přidáme mouku a pořádně mícháme (asi 40 krát vařečkou) a těsto bude hladké a lesklé. Těsto bude hutné, husté, resp. nebude řídké.
  4. Těsto rovnoměrně rozetřeme do připraveného plechu a pečeme cca 20 - 25 minut. Necháme zcela vychladnout.

poleva

  1. V kuchyňském robotu ušleháme máslo s arašídovým máslem. Pomalu vmícháme moučkový cukr a řádně promícháme. Polevu nalijeme na vychladlé brownies a zarovnáme.
  2. Posypeme hrubou solí a před podáváním necháme zcela vychladit v lednici, ideálně přes noc.
  3. Krájíme na cca 5 cm čtverečky a uchováváme v lednici.

Tags

arašídové máslo,
kakao
https://www.chute-sveta.cz/2013/06/19/brownies-s-arasidovym-maslem/

Kategorie: brownies, řezy, dezerty, všechny recepty Klíčová slova:arašídové máslo, kakao

Reader Interactions

Comments

  1. Lenka says

    19. ledna 2014 at 17:57

    Milá Jaruško, moc Vám chci poděkovat za tento recept. Stal se mým nejoblíbenějším dezertem (překonal i medovník). Arašídové máslo miluji a navíc v této kombinace je snad ještě úžasnější. Peču ho stále a stále, ale „bohužel“ se ho nemohu stále přejíst 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      19. ledna 2014 at 20:36

      Milá Lenko,
      moc děkuji! To máme naprosto stejné chutě, někdy se divím, že se mně o arašídovém másle nezdá 🙂 Nezapomeňte tady vyzkoušet http://www.chute-sveta.cz/cokoladove-rezy-s-arasidovym-maslem/ Taky vynikající 🙂 Mějte se krásně!

      Odpovědět
  2. Madla says

    27. července 2017 at 20:04

    Dobrý den, brownies jsou skvělé.. jen vždycky když tam dávám celou krabičku holandského akka mi to trhá srdce:D je to vážně 100gr? 🙂

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook