• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

panna cotta s broskvovým pyré

28. srpna 2013 / Jarka / 2 Comments

Jump to recipe

Hrozně ráda pracuji se sezónními potravinami. Meloun nebo jahody v zimě mě vážně neberou, ale léto si bez broskví nebo nektarinek nedokážu vůbec představit. A proto, než zmizí zase z pultů, jsem se snažila s nimi něco podniknout. Čokolády nebo brownies na různé způsoby bylo poslední dobou docela dost a tak jsem hledala nějaký letní, a hlavně osvěžující, dezert.

Panna cotta je italská klasika. Jednoduchý a dokonalý letní dezert, který vykouzlíte za 5 minut a pak se jen budete přemlouvat, abyste ho nesnědli dřív, než pořádně vychladne. Celý ten zázrak spočívá pouze v povaření smetany, mléka a cukru a smíchání se želatinou a vanilkou. Potom hlavně nechat pořádně vychladit, přidat navrch nějaké letní ovoce nebo třeba broskvové pyré, a voilà‎. Osvěžující letní dezert je na světě. Pokud budete dělat verzi pro dospělé, nebojte se přidat i likér. Budou vás za to mít rádi.

panna cotta s broskvovým pyré

Print this recipe
Jarka
28. srpna 2013
by Jarka
Category dezerty všechny recepty
Persons
4
Prep Time
5 minutes
Cook Time
5 minutes
panna cotta s broskvovým pyré

Ingredients

na panna cotta:

  • 1 1/2 hrnku (355 ml) plnotučného mléka
  • 1/2 šálku (120 ml) smetany ke šlehání, 31%
  • 7 g želatiny
  • 1/3 hrnku (75 g) krystalového cukru
  • 1/2 ČL (2,5 ml) vanilkového extraktu

na broskvové pyré:

  • 300 g broskví, oloupaných a nakrájených na kostičky
  • 1 PL broskvového likéru (volitelné)
  • 2 – 4 PL krupicového cukru (podle sladkosti broskví)

Instructions

panna cotta:

  1. ¼ hrnku (60 ml) mléka nalijeme do malé misky a posypeme želatinou. Necháme stát 5 minut.
  2. Mezitím smícháme ve středně velkém hrnci zbylé mléko a smetanu, přidáme cukr a na nižším stupni přivedeme k varu.
  3. Hrnec sundáme z plotny a přidáme vanilkový extrakt a želatinu v mléce.
  4. Metlou jemně vymícháme dohladka a následně rozdělíme do 4 – 6 sklenic/ misek.
  5. Necháme v lednici vychladit.

broskvové pyré:

  1. Všechny suroviny rozmixujeme v klasickém mixeru nebo ponorným mixerem dohladka. Zkontrolujeme sladkost – můžeme cukr přidat, nebo naopak na začátku použít méně cukru a postupně přidávat.
  2. Pyré opatrně nalijeme na lehce vychlazenou/ ztuhlou panna cotta a necháme řádně vychladit.

Tags

broskve,
mléko,
ovoce,
smetana
https://www.chute-sveta.cz/2013/08/28/panna-cotta-s-broskvovym-pyre/

Kategorie: dezerty, všechny recepty Klíčová slova:broskve, mléko, ovoce, smetana

Reader Interactions

Comments

  1. Sára says

    13. května 2014 at 19:39

    Dobrý den,
    panna cottu dle Vašeho receptu jsem dělala už podruhé za 2 dny, a je to opravdu skvělý dezert!!
    Už se těším až vyzkouším další lákavé recepty!!

    Odpovědět
    • Jarka says

      14. května 2014 at 10:50

      Moc děkuji, Sáro! 🙂

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook