• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

polévka s batáty, mrkví a čedarem { předsevzetí 2014: každý týden polévka }

15. ledna 2014 / Jarka / 1 Comment

Jump to recipe

 A máme tu další ze série Předsevzetí 2014, tentokrát na téma Polévky. Mým předsevzetím je, udělat každý týden polévku. To ale neznamená, že vás budu každý týden trápit novým receptem. Budu vybírat jen ty, které jsou třeba něčím trochu zvláštní a stojí za to. Jako třeba batátová s mrkví a čedarem. Oranžovější by snad už ani být nemohla.

Možná jsem to tu už někdy zmiňovala, ale polévky u nás nejíme jako předkrm k hlavnímu jídlu. Sice jsem tak samozřejmě vyrostla, asi jako většina z nás, ale není to něco, bez čeho si oběd nedokážu představit. Místo toho jíme polévky k večeři. Zatím ne tak často, jak bych si představovala, ale toto předsevzetí to má změnit.

Mám ráda husté, krémové polévky, zkrátka takové, které lze podávat jako hlavní jídlo a dobře vás zasytí. Tato polévka tyto moje požadavky do puntíku splňuje, a kromě toho má i něco navíc. Je totiž výživná a zdravá. Jen se podívejte na seznam surovin. Uvaříte ji během 20 minut a proto by vám její příprava neměla nabourat jakékoliv plány při přípravě večeře během pracovního týdne. Podávejte ji třeba s celozrnným chlebem.

předsevzetí 2014: každý týden polévka { polévka s batáty, mrkví a čedarem}

Print this recipe
Jarka
15. ledna 2014
by Jarka
Category polévky všechny recepty
Persons
4
Prep Time
5 minutes
Cook Time
20 minutes
předsevzetí 2014: každý týden polévka { polévka s batáty, mrkví a čedarem}

Ingredients

  • 1 PL (15 g) lžíce másla
  • 1 menší cibule, nakrájená nadrobno
  • 175 - 200 g mrkve, nakrájené nadrobno
  • 250 g batátů, nakrájených nadrobno
  • 2,5 hrnků (600 ml) kuřecího výbaru (nebo 1/2 hrnku, 125 ml bílého vína a 2 hrnky, 480 ml vývaru)
  • 1/4 hrnku (60 ml) smetany, 31 %
  • 60 g čedaru
  • sůl na dochucení

Instructions

  1. Ve středně velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, batáty a mrkev. Zeleninu dusíme asi 5 minut.
  2. Přidáme víno (používáme-li) a promícháme. Přidáme vývar, přikryjeme pokličkou a vaříme asi 15 minut, dokud není zelenina měkká.
  3. Rozmixujeme ponorným mixerem dohladka. (nebo v klasickém mixeru)
  4. Vrátíme na plotnu a lehce prohřejeme. Přidáme smetanu, cheddar a dochutíme solí. .
  5. Podáváme ozdobené smetanou, čerstvou petrželkou nebo třeba koriandrem.

Tags

batáty,
čedar,
mrkev,
smetana
https://www.chute-sveta.cz/2014/01/15/polevka-s-bataty-mrkvi-cedarem/

Kategorie: polévky, všechny recepty Klíčová slova:batáty, čedar, mrkev, smetana

Reader Interactions

Comments

  1. Magdaléna says

    16. ledna 2014 at 20:05

    Báječný nápad! Děkuji

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook