• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

omáčka na enchiladas

13. března 2014 / Jarka / 2 Comments

Jump to recipe

Myslím, že ve svém druhém životě budu mít mexickou restauraci. Nebo se v tom lepším případě do Mexika přestěhuji. A je mně jasné, že moje rodina nebude vůbec proti. Tak bychom totiž mohli jíst mexická jídla každý den. Nebo skoro každý den. Patří u nás totiž mezi nejoblíbenější, a to i u naší dvouleté Natálky. Kolikrát si říkám, že jsem se v těhotenství musela mexickým pořád cpát, protože jakmile dostane na talíř jídlo, kde je kumín, tedy římský kmín, tak ho úplně vyluxuje.

Když se řekne mexická kuchyně, tak si spousta lidí představí pálivé, ostré jídlo. Ale nemusí to tak být. Já sama nemám ráda přehnaně ostrá jídla, kde chuť je potlačená ostrostí a tak pro mě úplně ztracená. Ostrost je něco, co je třeba regulovat, zvláště když vím, že vařím i pro malé dítě. Stejně tak u této omáčky.

Tato omáčka patří mezi základní mexické omáčky, která se používá nejen na enchiladas. Připravují se s ní i burritos nebo třeba chimichangas. Stačí ji obvykle smíchat s masem, sýrem nebo třeba fazolemi, zabalit do tortily a je to. Je to hodně jednoduše řečené, ale určitě to chápete. Zkrátka se hodí na recepty, kdy se vám nechce dělat zdlouhavý recept na nejlepší kuřecí enchiladas. Já ji obvykle dělám z dvojité i trojité porce a zavařím si ji. Nevím, kdy se mně bude zase hodit. Že by příští týden?

omáčka na enchiladas

Print this recipe
Jarka
13. března 2014
by Jarka
Category přílohy všechny recepty
Persons
1
Prep Time
5 minutes
Cook Time
10 minutes

Ingredients

  • 3 PL rostlinného oleje
  • 2 PL hladké mouky
  • 225 g rajčatového protlaku
  • 1 1/2 PL mletého chilli
  • 2 ČL kumínu (římský kmín, comino)
  • 1/2 ČL granulovaného česneku
  • 1/4 ČL soli
  • 1 hrnek (240 ml) zeleninového vývaru

Instructions

  1. Ve středně velkém hrnci rozehřejeme olej, přidám mouku a metlou řádně promícháme, necháme vařit cca 3 minuty.
  2. Přidáme rajčatový protlak, opět řádně promícháme, potom všechno koření, sůl.
  3. Nakonec vmícháme zeleninový vývar, řádně metlou promícháme a necháme vařit za pravidelného míchání na mírném stupni cca 10 minut.

Tags

rajčatový protlak
https://www.chute-sveta.cz/2014/03/13/omacka-na-enchiladas/

 

Kategorie: přílohy, všechny recepty Klíčová slova:rajčatový protlak

Reader Interactions

Comments

  1. Amellia says

    14. ledna 2016 at 11:24

    Zdravím, máte moc pěkné stránky. Omáčku vyzkouším 🙂

    Odpovědět
    • Jarka says

      17. února 2016 at 12:49

      Moc děkuji, Amellie!

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook