• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

tvarohové řezy se skořicovou drobenkou

28. března 2014 / Jarka / 13 Comments

Jump to recipe

Pamatujete se ještě na tvarohové řezy se sušenkami oreo? Ani se mně nechce věřit, že je to už více jak půl roku, kdy jsem se s vámi o tento úžasný recept podělila. A pokud vám chutnaly (na rovinu, neznám nikoho, komu by nechutnaly), tak dnešek je váš šťastný den! Tvarohovými řezy se skořicovou drobenkou si totiž můžete zpříjemnit nadcházející víkend.

Skořice patří moje oblíbená ochucovadla a ničemu, co ji obsahuje, nedokážu odolat. Úplně se stydím přiznat, že jedním z mých oblíbených dezertů jsou Cini Minis. Předstírám, že je kupuju Natálce na snídani, ale ve skutečnosti si je kupuju pro sebe. A cappuccinem, které by nebylo lehce posypané skořicí, byste mě urazili! Snad tedy chápete, jak vážně to se skořicí myslím. Ale zpátky k našim řezům.

Princip přípravy těchto řezů je podobný jako u řezů se sušenkami oreo. Sušenkový základ, tvarohová náplň a tady tedy navíc skořicová drobenka, kterou špičkou nože jaksi zatočíte do tvarohové vrstvy, aby se dostala všude možně. Upečené řezy jsou vláčné, nadýchané a takové osvěžující. Hlavně je musíte uchovávat ve vzduchotěsné nádobě v lednici, aby byly při servírování dobře vychlazené. Tak totiž chutnají nejlépe.

tvarohové řezy se skořicovou drobenkou

Print this recipe
Jarka
28. března 2014
by Jarka
Category brownies, řezy dezerty všechny recepty
Persons
9
Prep Time
21 minutes
Cook Time
20 minutes
tvarohové řezy se skořicovou drobenkou

Ingredients

na korpus:

  • 150 g rozemletých sušenek, např. bebe
  • 50 g krupicového cukru
  • 90 g másla, rozehřátého
  • 1 PL mleté skořice

na skořicovou polevu:

  • 55 g másla
  • ½ PL skořice
  • 100 g hnědého třtinového cukru
  • ¼ ČL vanilkového extraktu
  • 1 PL hladké mouky

na náplň:

  • 450 g tučného tvarohu, pokojové teploty
  • 1 vejce
  • 65 g krupicového cukru
  • 2 ČL vanilkového extraktu

Instructions

  1. Troubu předehřejeme na 180°C a čtvercový plech na pečení (vel. 21x21 cm) vyložíme alobalem nebo pečícím papírem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval.
  2. Smícháme sušenky s cukrem a máslem, vtlačíme na dno připraveného plechu a pečeme 5 minut. Troubu necháme zapnutou.

skořicová poleva:

  1. V malém hrnci smícháme máslo, skořici a hnědý cukr. Vaříme namírném stupni, dokud se máslo nerozpustí a suroviny se nespojí.
  2. Vmícháme mouku a vanilku.

tvarohová náplň:

  1. V míse kuchyňského robotu ušleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme tvaroh a vanilku, ušleháme dohladka.
  2. Nalijeme na upečený korpus, uhladíme.
  3. Navrch nalijeme skořicovou polevu a různě špičkou nože nebo vidličkou točíme (děláme různé vzorce, spirály), aby se poleva dostala pod tvarohovou náplň.
  4. Pečeme 20 minut.
  5. Necháme vychladnout cca 2 hodiny při pokojové teplotě, následně přikryjeme fólií a necháme vychladit v lednici, alespoň 3 hodiny, ideálně přes noc.
  6. Před podáváním řezy nakrájíme na 9 - 12 kusů - podle velikosti (vyndáme bez problému z formy tak, že chytneme dva protilehlé konce pečící papíru a nadzvedneme), při každém řezu si nůž očistíme.
  7. Uchováváme v lednici.

Tags

máslo,
skořice,
sušenky,
tvaroh
https://www.chute-sveta.cz/2014/03/28/tvarohove-rezy-se-skoricovou-drobenkou/

Kategorie: brownies, řezy, dezerty, všechny recepty Klíčová slova:máslo, skořice, sušenky, tvaroh

Reader Interactions

Comments

  1. Lenka says

    29. července 2015 at 9:20

    Dobrý den, v receptu na tvarohovou náplň píšete pouze 1 vejce, ale dále píšete, že ušleháme vejce z cukrem do kterého po té dáme tvaroh a další vejce? Tak že budou použity na náplň 2x vejce? Děkuji za odpověď:-)

    Odpovědět
    • Jarka says

      30. července 2015 at 15:06

      Děkuji za upozornění, Lenko. Je to jen jedno vejce, už jsem to v receptu upravila. Mějte se krásně!

      Odpovědět
  2. misschien says

    31. července 2015 at 23:16

    Skvělé. Boží. Fantastické.
    Nejdřív jsem zjistila, že mám málo sušenek. Potom odešel mixér. Nakonec se mi zcela nespojila „poleva“. A po návratu z odpolední byl v lednici a chutná bombasticky. Nelituji, že jsem udělala v receptu změnu a násobila všechny ingredience dvěma.

    Odpovědět
    • Jarka says

      3. srpna 2015 at 20:36

      Moc děkuji! 🙂

      Odpovědět
  3. Zdeňka says

    26. ledna 2016 at 1:10

    Dobrý den Jarko, další z Vašich receptů a musím říct, že zatím největší bomba

    Odpovědět
    • Jarka says

      16. února 2016 at 18:36

      Moc děkuji, Zdeňko!

      Odpovědět
  4. Katka says

    26. ledna 2016 at 21:42

    Dobrý den, ráda bych vyzkoušela tohle Vaše pokušení 🙂 Chci se zaptat, pokud zdvojnásobím dávku, vyjdou mi ingredience na celý plech?

    Odpovědět
    • Jarka says

      16. února 2016 at 17:59

      Milá Katko, myslím, že jsme si psaly už přes facebook? každopádně i tady 🙂 Nevyjdou, toto je na plech o 21×21 cm, nemám to spočítané, ale na plech by to bylo odhadem min. 3 krát ne-li i čtyřikrát. A pokud jste už dělala a povedly se, doufám, že chutnaly 🙂 Mějte se krásně!

      Odpovědět
  5. jitka says

    4. března 2016 at 15:01

    Jsou výborné,jen tu skořicovou polevu jsem neměla tekutou ale tuhou,tak jsem to tam nasypala,ale výsledek,výborné řezy.

    Odpovědět
    • Jarka says

      9. března 2016 at 6:54

      Moc děkuji, JItko! 🙂

      Odpovědět
  6. Verca says

    28. února 2017 at 9:53

    Musím říct, že skořicová poleva mi taky ztuhla :(. Po té co jsem ale dělala vaše celozrnné jablečné lívance se skořicovým sirupem, tak jsem došla k názoru, že jsem prostě měla vařit déle a možná přidat i trochu vody. Každopádně, i když mi poleva ztuhla, tak řezy byly vynikající 🙂

    Odpovědět
  7. Eva says

    16. července 2017 at 21:08

    Děkuji za recept, řezy jsou opravdu vynikající! 🙂

    Odpovědět
    • jarka says

      21. července 2017 at 8:41

      Moc děkuji, Evo! 🙂

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕