• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

{ nejlepší } italský dresink

9. května 2014 / Jarka / Leave a Comment

Jump to recipe

Není to tak dávno, co jsem se tady rozplývala nad domácím farmářským dresinkem. Dobře, skoro dva roky a celé ty dva roky se u nás držel na špičce salátových dresinků. Pak se ve mně ale něco hnulo a nakoplo mě to k experimentování. Jednodušše jsem chtěla vyzkoušet něco nového. A tak jsem zkusila italský dresink, který ale nikdy nepatřil mezi moje oblíbené. Docela paradox, že? Přišel mně takový chudý, chyběla mně ta krémová chuť. Ale jen do doby, než jsem poprvé udělala a ochutnala tento dresink. Můj náhled na italský dresink se otočil o 180° a poslední dobou nedělám žádný jiný. Prostě není důvod, alespoň do té doby, než se mně tato chuť omrzí, což se ale asi nikdy nestane. Do tohoto dresinku jsem se totiž zamilovala až po uši.

Salát s cherry rajčaty, okurkou, paprikou a ředkvičkou, polité tímto dresinkem máme posledních několik měsíců na stole každý večer. Až se divím, že mně to trvalo tak dlouho se s vámi o něj podělit. Ale co, lepší pozdě nežli později. I když je jeho chuť hodně výrazná, až šťiplavá, chutná i naší Natálce. Ale jí, snad kromě brambor, chutná skutečně všechno. Pokud by na vás byl moc kyselý, nebojte se s ním pohrát a přidat 1 čajovou lžičku cukru navíc. Ostatní suroviny mně přijdou v perfektním poměru a nic na nich do budoucna měnit nebudu. I když se tento dresink teď zařadil mezi naše oblíbené, dala jsem si předsevzetí, že další druh nějakého dresinku vyzkouším co nejdříve. Pokud patříte mezi salátové milovníky, doufejte, že to bude dřív než zase za dva roky.

{ nejlepší } italský dresink

Print this recipe
Jarka
9. května 2014
by Jarka
Category přílohy saláty všechny recepty
Persons
300
Prep Time
5 minutes
{ nejlepší } italský dresink

Ingredients

  • 2/3 hrnku (160 ml) extra panenského olivového oleje
  • 7 PL (105 ml) vinného octa z červeného vína
  • 4 PL strouhaného italského tvrdého sýru (např. Romano, Gran Moravia - najlepší jsou ty již nastrouhané v sáčku)
  • 3 ČL krupicového cukru
  • 2 ČL čerstvě mletého černého pepře
  • 1 1/2 CL soli
  • 1/2 ČL granulovaného sušeného česneku

Instructions

  1. Všechny suroviny smícháme v misce nebo v nádobě na mícání dresinku a dobře promícháme.
  2. Uchováváme v lednici.

Tags

ocet,
olivový olej,
parmezán
https://www.chute-sveta.cz/2014/05/09/nejlepsi-italsky-dresink/

Kategorie: přílohy, saláty, všechny recepty Klíčová slova:ocet, olivový olej, parmezán

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook