• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

{ letní } kukuřičná polévka

2. září 2014 / Jarka / Leave a Comment

Jump to recipe

Tento recept přichází tak trochu pozdě, ale kalendářně je pořád ještě léto. I když to tak posledních 14 dní vůbec nevypadá. Letos bylo nějak extra krátké, tak proč si ho neprodloužit třeba touto polévkou. Uznávám, že pobyt u moře by byl asi lepší, ale tato polévka vám také zvedne náladu. Recept jsem pro vás měla připravený tak dlouho, až jsem tu správnou dobu skoro prošvihla.

Počítejte se mnou. Tato polévka má ! jen ! 9 surovin. A vsadím se, že možná všechny máte doma. Sezóna kukuřičných klasů je sice skoro u konce, tak místo nich použijte mraženou nebo konzervovanou kukuřici. Můžete ji udělat bez mléka a množství mléka nahradit vývarem, ale když přidáte mléko, bude krásně krémová a neskutečně kukuřičná. Úplně božská. K zahuštění nepotřebujete žádnou mouku nebo jíšku. Tuto práci za ni totiž odvedou brambory. Ke konci je třeba ji nechat ještě pořádně povařit bez pokličky, aby trochu zhoustla a můžete ji servírovat. Třeba se sýrovým toatem. Nebo jen tak.

{ letní } kukuřičná polévka

Print this recipe
Jarka
2. září 2014
by Jarka
Category polévky všechny recepty
Persons
4
Prep Time
5 minutes
Cook Time
20 minutes
{ letní } kukuřičná polévka

Ingredients

  • 2-3 PL extra panenského olivového oleje
  • 1 středně velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, lisovaného
  • 4 malé brambory, oškrábané a nakrájené na čtvrtky
  • 1 ČL soli
  • 1/4 ČL čertvě mletého černého pepře
  • 3 kukuřičné klasy (nebo 250 g mražené), kukuřice (nebo 1,5 plechovky), okrájené
  • 2 hrnky (480 ml) zeleninového vývaru (nebo 1 zeleninový bujón a voda)
  • 2 hrnky (480 ml) mléka
  • 2-3 zelené jarní cibulky, nakrájené na plátky, jako ozdoba

Instructions

  1. Ve větším hrnci rozehřejeme olej, přidámé cibuli a za stálého míchání smažíme do růžova, cca 10 minut. Přidáme česnek a mícháme další 1 - 2 minuty.
  2. Přidáme brambory, osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a necháme vařit cca 4-5 minut.
  3. Přidáme většinu kukuřice (necháme cca 2 PL na ozdobu) a mícháme.
  4. Vmícháme vývar a mléko, přikryjeme a přivedeme k mírnému varu. Snížíme teplotu a vaříme, dokud brambory nejsou měkké, cca 5 - 10 minut (podle velikosti brambor).
  5. Polévku dáme do mixéru (pokud chceme nechat kousky kukuřice, dáme do mixeru jen 3/4 polévky) a rozmixujeme dohladka.
  6. Rozmixovanou polévku přendáme zpět do hrnce, přivedeme k varu a vaříme cca 10 - 15 minut, bez pokličky, dokud nezhoustme.
  7. Podáváme ozdobenou kukuřicí, zelenou cibulkou, červenou sladkou paprikou.

Tags

brambory,
kukuřice,
mléko
https://www.chute-sveta.cz/2014/09/02/letni-kukuricna-polevka/

Kategorie: polévky, všechny recepty Klíčová slova:brambory, kukuřice, mléko

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook