• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

User's Blog!

kuchařské inspirace z celého světa

  • domů
  • recepty
  • kdo jsem
  • kontakt

jahodové muffiny

24. září 2014 / Jarka / Leave a Comment

Jump to recipe

Kalendářně a astromonicky už sice začal podzim, ale nám pořád rostou na zahradě jahody. Nestěžuji si, určitě patří mezi moje oblíbené ovoce, ale letos jsem se jich opravdu přejedla. Skoro celá úroda připadla totiž jen na mě, hodně dlouho trvalo, než jim i Natálka přišla na chuť. I když si myslím, že jahody jsou nejlepší čerstvé, udělala jsem z nich zmrzlinu, tvarohové nanuky, ale třeba i knedlíky nebo tyto muffiny.

Pokud mě nějakou dobu sledujete, tak jste si všimli mého zalíbení v muffinech. Když mám náladu něco upéct, ale nechci nic komplikovaného nebo špinit hory nádobí, muffiny jsou sázkou na jistotu. Tyto jahodové muffiny jsou ideální – jsou tak jednoduché a rychlé, že byste si je mohli udělat ráno ke snídani. Doporučuji vám použít jahody, které jsou sladké a mají výraznou chuť. Nebo místo nich použijte borůvky, maliny, ostružiny, rybíz. Na co máte zrovna chuť. Já jsem se vylepšila navíc skořicovou drobenkou a ještě posypala mandlemi nakrájenými na lupínky. Myslím, že skořice se k nim skvěle hodí, jen jsem ji nechtěla dávat do těsta, někdy dokáže být docela dominantní. Každopádně je posypání drobenkou zcela ve vaší režii, stejně tak jako mandle. Podle mě je ale skvěle dotváří.

jahodové muffiny

Print this recipe
Jarka
24. září 2014
by Jarka
Category snídaně všechny recepty
Persons
12
Prep Time
10 minutes
Cook Time
25 minutes
jahodové muffiny

Ingredients

na muffiny:

  • 2 hrnky (250 g) hladké mouky
  • 1/2 hrnku (100 g) krupicového cukru
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1/2 ČL soli
  • 1 vejce
  • 1/4 hrnku (60 ml) rostlinného oleje
  • 1 hrnek (240 ml) plnotučného mléka
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 200 g čerstvých jahod, nakrájených na kousky

na drobenku:

  • 1/4 hrnku (30 g) hladké mouky
  • 1/4 hrnku (50 g) krupicového cukru
  • 1/2 ČL mleté skořice
  • 1 1/2 PL (20 g) másla, nakrájeného na kousky

Instructions

muffiny:

  1. Troubu předehřejeme na 200°C a muffinovou formu vyložíme papírovými košíčky.
  2. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Odložíme.
  3. V jiné míse smícháme mléko, olej, vejce a cukr - řádně promícháme metlou. Postupně přidáváme suché přísady, až se spojí s mokrými. Jemně promícháme.
  4. Velmi opatrně vmícháme jahody, lehce promícháme.
  5. Těsto rovnoměrně rozdělíme do připravených košíčků.

drobenka:

  1. Všechny suroviny dáme do misky a promícháme prsty, až se spojí a vytvoří se drobenka.
  2. Pečeme v předehřáté troubě cca 20 až 25 minut. Po upečení necháme zcela vychladnout.

Tags

jahody
https://www.chute-sveta.cz/2014/09/24/jahodove-muffiny/

Kategorie: snídaně, všechny recepty Klíčová slova:jahody

Reader Interactions

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Primary Sidebar

Nejnovější příspěvky

  • švestkový cobbler
  • citrónový chlebíček z kysané smetany
  • taquitos s černými fazolemi a sýrem
  • čokoládová bábovka s nutellou
  • nepečené cheesecake řezy s lesním ovocem

Nejnovější komentáře

  • Lucie: kuřecí tikka masala
  • Eva: pizza quattro formaggi
  • Kami: dýňové pyré
  • Anna: božský { nepečený } citrónový cheesecake
  • Ilona: dýňové muffiny s nutellou

Copyright © 2025 · Chutě-Světa.cz ·

✕
Facebook